Devetošolcem zastave, udeležencem programa Mladost na burji priznanja

datum: 14.06.2023
kategorija: Novice

Devetošolke in devetošolci OŠ Dobravlje

Župan Tadej Beočanin je na sredino dopoldne obiskal vseh pet ajdovskih osnovnih šol in devetošolkam in devetošolcem ob zaključku šolanja poklonil slovensko zastavo. Ob tej priložnosti je udeležencem programa Mladost na burji za njihovo prizadevnost poklonil priznanja in značke. Vsem čestitamo in želimo lepe počitnice.

Devetošolke in devetošolci OŠ Danila Lokarja Bliža se konec šolskega leta, še posebej slovesen bo za 206 devetošolk in devetošolcev, ki v tem šolskemu letu zaključujejo osnovno šolo. Ob tej priložnosti jim je župan Tadej Beočanin podelil slovenske zastave v znak pripadnosti, ponosa in čestitk ob koncu šolanja. Na Osnovni šoli Danila Lokarja je šolanje zaključilo 79 devetošolk in devetošolcev, na Osnovni šoli Šturje 44, v Dobravljah 58, na Colu 16, na Otlici pa 9. Župan je poleg devetošolcev nagradil tudi prizadevne mlade, ki so v sklopu programa Mladost na burji osvajali pomembne dosežke v dobrobit celotne skupnosti. Značke je podelil učencem na Colu, vrtčevskim otrokom na Otlici, učencem podružnične šole Lokavec in podružnične šolev Budanjah. Na Colu so učenci 7. in 8. razreda Grozdek, OŠ Otlica, program Mladost na burjiosvajali pomembne dosežke na področju Moj prijatelj z obiski starejših in pripravo kulturnega programa. Devetošolke so županu predstavile tudi nadvse inovativno zaključno nalogo – Razgledna točka Col z načrtom ureditve prostora. Majice Grozdek so si prislužili tudi vrtčevski otroci iz OŠ Otlica, ki pod vodstvom mentorice Ivice Vidmar aktivno sodelujejo v programu. Tudi v tem šolskem letu so izvedli več aktivnosti od zahtevanih. Na ustvarjalen način se povezujejo in spoznavajo  vaško skupnost – obiskali in voščili so najstarejšemu krajanu, spoznavali skakalni center POK ter  spoznavali kulturne in naravne znamenitosti Gore. Izjemno dejavni so tudi na podružnični šoli v Lokavcu, ki navdušujejo s svojim doprinosom lokalni skupnosti – šola in kraj PŠ Lokavec dihata skupaj. Vidnejši dogodek je kulturna prireditev ob obletnici Edmunda Čibeja, komemoracija in dogodek delimo kulturo. Izvedli so številne humanitarne aktivnosti na programskem področju Moj prijatelj. Podeljevanje priznanj se je zaključilo na Podružnični šoli v Budanjah. Izstopala sta prvi in četrti razred z raznolikimi aktivnosti. Organizirali so enotedensko izmenjevalnico igrač, oblikovali plakat na temo prijateljstva in napisali razredno pesmico o prijateljstvu. 4. razred je bil zelo aktiven na področju Moje skupnosti. Izvedli so čistilno akcijo v okolici šole, ustvarili voščilnice za starejše občane in spoznavali naravne in kulturne značilnosti Vipavske doline.  Vsem iskreno čestitamo!

PŠ Budanje, program Mladost na burji Kar 1329 otrok in mladih obiskuje program v tem letu, od tega 371 udeležencev na predšolski ravni, v programu aktivno sodeluje 39 vzgojiteljev in 74 učiteljev. V tem šolskemu letu se je na stopnji Grozdek v program prvič vključil tudi Cirius Vipava. V prihodnje v programu načrtujejo pet novih sodelujočih organizacij, prilagoditev aktivnosti za udeležence s prilagojenim programom ter druge, okrepljene oblike sodelovanja z lokalno skupnostjo.