Po vipavsko sadje na Ajdovsko tržnico

datum: 08.06.2023
kategorija: Novice

Pa smo dočakali čas svežega, domačega sadja. Razkošje, da lahko zrele in pravkar obrane dobrote prinesemo v svoje domove, bo zaznamovalo tokratno Drugo soboto na Ajdovski tržnici. Slastno bo.

latnikNarava znova preseneča, pomlad je prinesla pozebe, vegetacija pa opazno zamuja. Kljub temu smo se že lahko razveselili slastnih vipavskih češenj in tudi drugo sadje počasi že zori. S čim nas lahko prijetno presenetijo naši sadjarji, ki vztrajno krmarijo med vsemi preizkušnjami, ki jih prinašajo podnebne spremembe? Lahko smo hvaležni, da v naših krajih lahko še vedno jemo zrelo sadje naravnost z drevesa. Podprimo trud in nagradimo strast naših lokalnih sadjarjev z nakupom sadja na njihovih stojnicah.

 

Druga sobota na Ajdovski tržnici bo v soboto, 10. junija, med 8. in 12. uro posvečena slastnemu vipavskemu sadju. Vabimo vas, da si privoščite to razkošje, ki nam ga v svojih košarah in zabojčkih na tržnico prinašajo lokalni ponudniki. Pridite, poskusite in kupite tradicionalno vipavsko sadje, po katerem Vipavska dolina slovi daleč naokrog! Povabite tudi prijatelje. Zdaj je čas za sadne užitke.

Se srečamo na Ajdovski tržnici!

POLETNI URNIK TRŽNICE

četrtek    7.00–12.00

sobota     7.00–12.00

Lokarjev drevored 10, 5270 Ajdovščina

trznica@ajdovscina.si, 05 365 91 06

trznicanaborjacu.si/ajdovska-trznica/