Športne počitnice za otroke, pa tudi za upokojence

datum: 25.05.2023
kategorija: Novice

Športne počitnice Zavoda za šport Ajdovščina so nadvse uspešna zgodba, pravi 'bum' tudi pred letošnjimi počitnicami, saj je zgolj v prvih 24 urah po objavi prispelo kar 450 prijav. Zavod pa ima že novega 'asa v rokavu' – novost v letošnji počitniški ponudbi so lani poleti uspešno testirane počitnice za upokojence.

športLetošnje športne počitnice Zavoda za šport Ajdovščina so bile razpisane 11. maja, ponujenih je bilo skupaj 1.100 mest, v prvih 24 urah je prispelo kar 450 prijav. Počitniški športni kampi na bazenu so tako-rekoč razprodani, le še sem in tja se najde kakšno prosto mesto. Kar 18 različnih športnih kampov se bo zvrstilo na Letnem kopališču Ajdovščina v prvih 6 tednih poletnih počitnic. Zavod za šport pri snovanju počitniških vsebin dobro sodeluje s športnimi društvi, ki imajo strokovno podkovan kader za delo z otroki, hkrati pa pridobijo odlično priložnost za promocijo društvene dejavnosti. Gre za zahtevno organizacijo, saj bo pri izvedbi športnih počitnic sodelovalo kar 80 zunanjih sodelavcev, vsak teden pa bo na bazenu okoli 200 otrok. Ob odličnih programih, strokovni podpori, zagotovljeni varnosti, dobri opremljenosti in veseli družbi je zagotovo tudi cena programa tista, ki pritegne starše, da si na ta način zagotovijo počitniško varstvo za svoje otroke. Cena za teden dni takih počitnic je 70 evrov na otroka (otroci iz socialno ogroženih družin so v program vključeni brezplačno) – program poteka od ponedeljka do petka, od 7.30 do 16.00, v ceno pa je poleg vaditeljev, ki treninge izvajajo dvakrat na dan, vzgojiteljev in športne infrastrukture vključeno tudi kosilo. Znesek seveda ne pokrije dejanskega stroška, ki je znatno višji, okoli 300 evrov na otroka. Direktor Zavoda za šport Ajdovščina Uroš Pintar sredstva za subvencioniranje tega odličnega programa zbira na različne načine: »Denar iščem povsod, preko razpisov, tudi na mednarodnih projektih, pri sponzorjih, na Občini … s ciljem omogočiti takšne športne počitnice čim več otrokom.« Direktor še doda, da se je glas o naši dobri praksi razširil in da ga redno obiskujejo predstavniki drugih občin s prošnjo po informacijah o organizaciji takšnega programa.

športV Zavodu za šport Ajdovščina pa ne spijo na lovorikah in že pišejo nove zgodbe. Novost letošnje počitniške ponudbe so počitnice za upokojence, ki jih v Zavodu pripravljajo skupaj s Centrom za krepitev zdravja Ajdovščina, ki bo nudil strokovno podporo, izvajal testiranja in vodil vadbe. Lani so nadvse uspešno izvedli test, letos pa že vabijo upokojence k prijavam. Počitnice za upokojence, starejše od 65 let, bodo potekale od 19. do 23. junija. Vsebina: po jutranji kavici sledi vadba – joga, nato strokovne vsebine – predavanja, pogovori. Potem bo na vrsti telovadba, pa seveda kopanje, vključeno je tudi kosilo, zadnji dan pa se bodo udeleženci odpravili na izlet v Žusterno. Tudi cena počitnic za upokojence je močno subvencionirana in nadvse ugodba, 60 evrov na osebo. Prijave so mogoče do 15. junija.

Za več informacij o obeh programih pa pobrskajte po spletišču Zavoda za šport Ajdovščina.