Majski dan odprtih vrat Hiše dobre volje Ajdovščina v znamenju pesmi in poletja

datum: 24.05.2023
kategorija: Novice

Vse več uporabnic in uporabnikov združuje Hiša dobre volje v ajdovskih Palah, ki s predanimi strokovnimi delavkami z raznolikimi srečanji nudi kvalitetno preživljanje tretje življenjskega obdobja. Na dan mladosti, v četrtek, 25. maja, pripravljajo glasbeni pozdrav poletju, vabljeni!

Hiša dobre volje že osem mesecev raste in od prvega dne tudi Občini Ajdovščina ponuja prijetno hišo, v kateri lahko starejši del dneva preživijo v varnem objemu polnem iskrene ljubezni, blagodejnih aktivnosti, pristne zabave in kakovostne podpore in si s tem dvignejo kakovost življenja ter olajšajo dneve tako sebi kot svojcem. Dobrodošli so tako zdravi posamezniki, ki se lahko še samostojno spopadajo z vsakdanom kot tisti, ki zaradi zdravstvenih težav potrebujejo pomoč in oskrbo. V Hiši dobre volje namreč poskrbimo za vse: za nego, tople obroke in dvig kakovosti življenja. In čeprav je Hiša vsak mesec starejša, je v bistvu z vsakim dnem mlajša – ne samo zaradi mladostniške energije otrok, ki jo z velikim veseljem obiskujejo, a tudi zaradi medvrstniške družbe same. Kaj je lepšega kot spletati nova in utrjevati stara prijateljstva? Pri nas je tega veliko.

zV četrtek, 25. maja, ob 16.30 bo Hiša dobre volje polna plesa, smeha in petja. Dom upokojencev Nova Gorica, ki predano bdi nad dnevnim centrom in s številnimi aktivnostmi privablja vse več uporabnic in uporabnikov. Ta četrtek bodo program posvetili poletnim ritmom z ansamblom Jesenske ptice in se v ritmu zimzelenih melodij prepustili besedi dramske igralke Nevenke Vrančič. Vabljeni na poletni pridih! Program dnevnega varstva starejših je eden od odličnih sodobnih programov, namenjenih deinstitucionalizaciji. Starostniki, ki potrebujejo pomoč ali so radi v družbi, tu lahko kakovostno preživijo dan. Hiša se vse bolj polni, je pa drugačna, kot so podobne hiše na Goriškem, strokovna sodelavka Ana pravi, da odraža dejanske potrebe. Prvi uporabniki ajdovske hiše dejansko potrebujejo pomoč pri osebnih opravilih, v zadnjem času pa jih vedno več redno v Pale zahaja tudi zaradi družbe, klepetanja in ustvarjalnih dejavnosti. »Predvsem se mi zdi pomembno, da ohranjajo tisto, kar znajo, in da delajo in se naučijo tisto, kar še zmorejo. Praksa kaže, da se veliko novega lahko naučijo, da jih to zanima in da imajo veliko željo po novih znanjih,« pravi Ana in pove, kako so na različne načine spletali bršljan in se eden od drugega učili metod.

Vrata Hiše dobre volje Ajdovščina so odprte vsak delavnik med 7.00 in 17.00, še posebej široko odprta pa so vsaj enkrat mesečno, ko priredijo tematsko obarvan dan odprtih vrat, kjer lahko uživajo v dogodku, hkrati pa pridobijo vse potrebne informacije o delovanju in si ogledajo prekrasne prostore, ki omogočajo kakovostno izvajanje dejavnosti, ki krepi pomen kvalitetnega preživljanja tretje življenjskega obdobja.