Po vrtno pohištvo v Garažo

datum: 17.03.2023
kategorija: Novice

Dve soboti bosta v ajdovski Garaži namenjeni izdelavi paletnega vrtnega pohištva, rezbarjenju in oblikovanju tekstila. Svojo kreativnost boste lahko spustili na plano ter jo prenesli na svoj domači vrt in to brezplačno. Vabljeni na Retrovikend delavnice že to soboto, 18. marca.

tKako prijetno je, ko so dnevi spet daljši, temperature višje in ko nas narava vsak dan bolj vabi v svoj objem. Tudi Retrovikend delavnice bodo tokrat namenjene izdelovanju raznoraznih pripomočkov, ki nam pridejo prav v toplejših mesecih za postrežbo na druženjih na prostem.

 

Prvo delovno soboto bomo posvetili skiciranju ideje za pohištvo iz palet, palete bomo začeli obdelovati (rezati, brusiti in vijačiti), spoznali pa bomo tudi umetnost rezbarjenja. Drugo soboto bomo v okviru šiviljsko-oblikovalske delavnice paletno pohištvo okrasili, da boste lahko svoj vrt opremili tudi z blazinami in ostalimi okrasnimi tekstilnimi izdelki. 

Delavnice bodo vodili mentorji Vasja Černicmojster paletnega pohištva, ki bo na voljo za nasvete pri sestavi klopi ter ostalih izdelkov iz palet, Matjaž Lučovnik – mojster rezbarjenja ter unikatnih izdelkov iz ostankov lesa, in Teja Kodre – oblikovalka, ki bo predala znanje osnov šivanja in izbire primernega tekstila.

Lepo vabljeni torej v Garažo (Vilharjeva ulica 20q, Ajdovščina, ob mostu čez Lokavšček), in sicer v soboto, 18. marca, od 9. do 12. ure, in v soboto, 25. marca (ob istih urah). Garaža bo odprta vsak delovnik od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro ter bo na voljo za dokončanje zastavljenih tehničnih projektov. Za lažjo organizacijo prosimo, da vašo udeležbo potrdite na 031 316 115 (Valerija, koordinatorka).

V Garaži bo na voljo različno ročno in strojno orodje, palete bo zagotovilo podjetje Leone, za blago ter ostale pripomočke bo tudi poskrbljeno, tako da od vas pričakujemo le to, da s seboj prinesete dobre ideje!

t