Javni poziv za Podkrajce: priključki na vodovod so že v gradnji

datum: 16.03.2023
kategorija: Novice

Pozivamo vse zainteresirane občane iz območja Podkraja, da se čim prej prijavijo za izgradnjo hišnega priključka na vodovodni sistem Višnje – Podkraj. Priključki so že v gradnji, javni vodovodni sitem pa bo nared do sredine letošnje jeseni.

Nekaj vlog  za hišne vodovodne priključke na vodovodni sistem Višnje – Podkraj je že v postopku pregleda ter odobritve. Vse ostale zainteresirane občane pa pozivamo, da čim prej izrazijo svojo željo. Priključitev na javni vodovodni sistem je namreč obvezna, jo je pa mogoče izvesti tudi v lastni režiji. V času trajanja gradnje javnega sistema Občina Ajdovščina občanom nudi ugodno rešitev. Najbolj enostavno je namreč priključke graditi sproti, poleg tega je cena izgradnje subvencionirana. Kdor se bo torej odločil za naročilo v tem času, bo priključek plačal po subvencionirani ceni 800 evrov, preostanek do polne cene, ocenjen na okoli 2.000 evrov, pa bo poravnal občinski proračun. S podpisom pogodbe za subvencionirano izgradnjo za vse korake do legalizacije hišnega priključka, vključno z vpisom v kataster javne infrastrukture, poskrbi vzdrževalec sistema, to je Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina.

Izgradnja javnega vodovodnega sistema bo zaključena do sredine jeseni, sproti se bo gradilo tudi priključke. Ker pa gre pri izgradnji hišnih priključkov za kar obsežno investicijo – tako v delu, kot tudi v denarju – se bo ta del raztegnil še v prihodnje leto. Gradilo se jih bo po takšnem vrstnem redu, kot bodo prihajale vloge. Zato vsi, ki ste zainteresirani, pohitite s prijavo.

Bližnjica do vloge