Zapore hitre ceste med Selom in Ajdovščino

datum: 13.03.2023
kategorija: Novice

V pokritem vkopu Vipavski Križ na hitri cesti med Ajdovščino in Selom se z namenom izboljšanja varnosti v predoru opravljajo elektro-montažna in gradbena dela. Popolne in polovične zapore bodo trajale še prihodnje tri tedne.

V predoru Vipavski Križ na hitri cesti med Ajdovščino in Selom se prenavlja razsvetljava. Dela opravlja podjetje Javna razsvetljava iz Ljubljane, investitor pa je Družba za avtoceste RS (DARS). V objektu se izvaja zamenjava obstoječe razsvetljave ter namešča potrebno dodatno opremo za regulacijo razsvetljave. V tla se vgrajuje led smernike, dograjen bo videonadzor, zamenjana bo obstoječa signalizacija – semaforji in prometni znaki.

Večino del se opravlja v času polovične zapore. Ker je to precej nevarno tako za delavce, kot tudi za voznike, prosimo za previdnost, ko se vozite mimo delovišča. Nekatera dela pa se lahko izvedejo samo pod popolno zaporo. Hitra ceste je bila v smeri Nove Gorice med Ajdovščino in Selom zaprta minula dva tedna, prihodnje tri tedne pa se dela nadaljujejo na drugi strani, zapore in polzapore bodo tako v smeri Selo – Ajdovščina, v naslednjih terminih:

- od petka popoldan, 17. 3., do ponedeljka zjutraj, 20. 3. – popolna zapora,

- od ponedeljka zjutraj, 20. 3., do petka popoldan, 24. 3. – polovična zapora,

- od petka popoldan, 24. 3., do ponedeljka zjutraj, 27. 3. – popolna zapora,

- od ponedeljka zjutraj, 27. 3., do petka popoldan, 31. 3. – polovična zapora,

- rezervni termin: od petka popoldan, 31. 3., do ponedeljka zjutraj, 3. 4. – popolna zapora.

Delavci kljub težavnim razmeram (vreme, promet) delo opravljajo vestno in kolikor je v danih razmerah mogoče hitro. Tako so predčasno zaključili dela v prvi polovici predora, enako si prizadevajo tudi za nasprotno smer vožnje.