Okrepite se z znanjem, preverite nabor programov Ljudske univerze Ajdovščina

datum: 30.01.2023
kategorija: Novice

Na zadnji seji občinskega sveta je bil sprejet Letni program izobraževanja odraslih, za katerega občina namenja 71.000 evrov. Program se v letošnjem letu osredotoča na zelene, trajnostne in digitalne vsebine. Nabor je pester, preverite ponudbo celoletnega programa in se okrepite z znanjem.

Tečajniki na tečaju slovenščine.Občina Ajdovščina v sodelovanju z Ljudsko univerzo Ajdovščina vsako leti pripravi Letni program izobraževanja odraslih – to predstavlja odgovor na potrebe lokalne skupnosti in ljudi, ki bivajo v njej, so odraz posameznikovih želja, izzivov lokalne skupnosti in se odzivajo na potrebe časa.  Z različnimi programi in projekti je Ljudska univerza Ajdovščina kot sodoben center znanja za izobraževanja odraslih, prepoznana kot zgledna institucija z močno vpetostjo v lokalno skupnost. Na pretekli seji Občinskega sveta so svetnice in svetniki potrdili celoletni program izobraževanja odraslih, ki ga občina financira v vrednosti 71 tisočakov, vanj so umeščeni naslednji programi: Program za mlade – Z roko v roki za boljši jutri, Programi za dvig jezikovnih kompetenc: Tuji jeziki in Slovenščina za tujce, Programi za dvig digitalnih kompetenc, Večgeneracijski center, E-druženje, Program Za Vas, program Aktivno druženje na vasi, Učni center Brje … Nekateri se nanašajo na mlade, drugi so zasnovani za starejše, tretji prednost dajejo medgeneracijskemu povezovanju in prenosu znanja ali pridobivanju specifičnih znanj.

Ekipa Ljudske univerze Ajdovščina »Interes za vključevanje v programe je velik, udeleženci se sami obračajo na nas, zato je izjemno pomembno, da informacijo dobijo in da je  ponudba pestra. Poudariti velja, da so vsi programi brezplačni, dostopni pa ne zgolj v mestu, temveč tudi po vaseh, s čimer zagotavljamo večjo dostopnost vsem, željnim znanja,« izpostavlja direktorica Ljudske univerze Ajdovščina Eva Mermolja. Ljudska univerza Ajdovščina letos skozi programe nagovarja vsebine, vezane na digitalno, zeleno in trajnostno. Še zlasti želijo pripomoči k dvigu digitalnih kompetenc, od zelo osnovnega znanja (denimo kreiranja e-naslova) do uporabe različnih aplikacij. Z letošnjimi programi so že začeli, nadaljevali pa jih bodo skozi vse leto. Direktorica poudarja, da se je moč vključiti v programe tekom celega leta. Nabor raznolikih znanj je objavljen na njihovem spletišču. Pobrskajte za znanjem!