Ivo Boscarol je prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa 2022

datum: 25.01.2023
kategorija: Novice

Združenje Manager priznanje za življenjsko delo na področju managementa 2022 podeljuje Ivu Boscarolu, ki je v lanskem letu svojo podjetniško prodornost okitil še z raznolikimi donacijami za razvoj skupnosti na več področjih. Priznanje bo prejel drevi na srečanju Združenja Manager. Čestitamo!

Januarsko srečanje Združenja Manager je eno od najbolj slavnostnih srečanj Združenja Manager. Na njem izkažejo poklon in spoštovanje tistim, ki puščajo edinstveno sled v slovenskem gospodarskem prostoru. V okviru srečanja namreč podeljujejo Priznanje za življenjsko delo in priznanje Mladi manager leta ter Artemido tistim posameznikom in posameznicam, ki s svojim delom in osebnostjo pomembno zaznamujejo gospodarski prostor ter tako predstavljajo vzor slovenskim managerkam in managerjem. Častna gostja in osrednja govornica na tokratnem dogodku bo predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Župan TAdej Beočanin in Ivo Boscarol sta podpisala pisma o nameri za donacije Občini Ajdovščina v višini 25 milijonov evrovŠe prav posebno čast si bo na srečanju prislužil Ivo Boscarol, ki mu je Združenje Manager letos poklonilo priznanje za življenjsko delo. Kot so na združenju zapisali v pojasnilu, je Ivo Boscarol eden najprodornejših slovenskih podjetnikov po letu 1990. Je nekdanji lastnik in direktor podjetja Pipistrel, ki je pod njegovim vodstvom postalo eden vodilnih proizvajalcev ultralahkih letal na svetu. S tem je na globalni zemljevid uvrstil ne le podjetje samo, temveč tudi Slovenijo. Aprila lani je uspešno podjetje prodal ameriškemu podjetju Textron, svoje poslanstvo pa usmeril k vračanju družbi – tako v materialnem kot v osebnem smislu. Že nekaj dni po prodaji je Ivo Boscarol del denarja doniral lokalni skupnosti. Naša Občina bo s prejeto donacijo, 25 milijoni evrov, nedvomno veliko pridobila. Našo skupnost je pognala naprej s svetlobno hitrostjo, za uresničitev doniranih sredstev, pa se že kujejo konkretni koraki. Del kupnine so dobili tudi zaposleni v podjetju. Donacije je namenil tudi Aeroklubu Josip Križaj, Župniji Šturje, Škofijski gimnaziji Vipava in slovenskim gasilcem. Skupni znesek vseh donacij v letu 2022 v vrednosti 30 milijonov evrov je bila najvišja donacija v javno dobro v zgodovini samostojne Slovenije. Kot so zapisali, je znamko Pipistrel Boscarol spremenil v sinonim drznosti, inovativnosti in podjetnosti, njegovi uspehi pa so tako podjetje kot tudi Slovenijo proslavili po celotnem svetu. S svojim prebojnim delom, velikim srcem in občutkom za sočloveka se je v družbi uveljavil ne le kot izjemen podjetnik, temveč tudi kot izjemen posameznik. Ker je s svojimi dejanji zgled inovativnosti, prodornosti, uspeha in odličnega vodenja mu bo drevi Združenje Manager tudi podelilo 21. priznanje za življenjsko delo na področju managementa.

Ivu Boscarolu se v imenu skupnosti iskreno zahvaljujemo za njegov doprinos in vsestransko dobrobit, ki jo je s svojim plemenitim ravnanjem pustil v naši skupnosti, in mu ob prejemu nagrade iskreno čestitamo!