Najava javnih razpisov

datum: 25.01.2023
kategorija: Novice

Ne spreglejte javnih razpisov, ki bodo v kratkem objavljeni na spletišču Občine Ajdovščina. Javni razpis za sofinanciranje kulturnih dejavnosti je že odprt. Za kulturo je letos namenjenih dobrih 190 tisočakov.

Objavljen je občinski javni razpis za kulturne dejavnosti, ki bo za različne aktivnosti in namene na področju kulture razdelil dobrih 190.000 evrov. Namenjena bodo sofinanciranju javnih kulturnih programov in projektov, delovanju zvez ter obnovi nepremične kulturne dediščine. Največji delež razpisnih sredstev se namenja za dejavnosti kulturnih društev in skupin ter za njihove projekte. Preostala razpisna sredstva pa se bodo razdelila za obnovo kulturne dediščine, dejavnosti kulturnih izvajalcev, ki imajo status samostojnega kulturnega delavca in podjetij. Rok za oddajo prijave je 22. februar. Neposredno se iz protačuna sofinancira tudi delovanje javnih ustanov, ki delujejo na področju kulture. To sta oba občinska javna zavoda: Pilonova galerija Ajdovščina in Lavričeva knjižnica Ajdovščina. Občina pa zagotavlja sredstva tudi drugim ustanovam, ki delujejo v naši občini: Goriškemu muzeju za kritje stroškov Muzejske zbirke Ajdovščina, Javnemu skladu za kulturne dejavnosti, Lokarjevi galeriji ter galeriji Vipavski Križ pa za sofinanciranje programov. 

V kratkem se obetajo še objave naslednjih javnih razpisi:

Javni razpis za sofinanciranje izvajalcev letnega programa športa v občini Ajdovščina za leto 2023 bo objavljen na spletni strani Občine Ajdovščina, v zavihku Javna naročila, objave, razpisi, dne 30. 1. 2023. Rok za prijavo na javni razpis: 20. 2. 2023. Predvidena višina sredstev namenjenih sofinanciranju programov športa je 250.000,00 evrov.

Javni razpis za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva v občini Ajdovščina za leto 2023 bo objavljen na spletni strani Občine Ajdovščina, v zavihku Javna naročila, objave, do konec meseca februarja 2023. Rok za prijavo na javni razpis: 30. 3. 2023. Previdena višina sredstev po tem razpisu je:  20.000 evrov za ukrepe dodelitve nepovratne državne pomoči ter 10.000 evrov za subvencioniranje obrestne mere.

Javni razpis za sofinanciranje prireditev v občini Ajdovščina v letu 2023 bo objavljen na spletni strani Občine Ajdovščina, v zavihku Javna naročila, objave, razpisi, dne 6. 2. 2023. Predvideni rok za prijavo na javni razpis: 27. 2. 2023. Predvidena višina sredstev namenjenih sofinanciranju prireditev je 250.000,00 evrov.