Strokovna konferenca na Ljudski univerzi Ajdovščina privabila številne izobraževalce

datum: 21.10.2022
kategorija: Novice

Ljudska univerza Ajdovščina danes gosti številne strokovnjake s področja izobraževanja. Prevzela je namreč eno izmed glavnih vlog v partnerstvu pomembnega projekta NIPO – ki med drugim izpostavlja sistemsko spremljanje potreb po izpopolnjevanju izobraževalcev v neformalnih izobraževalnih programih za odrasle.

gŽe vse od jutra je bilo na Ljudski univerzi Ajdovščina živahno. Sprejeli so več kot 70 zainteresiranih izobraževalcev, ki so v okviru Strokovne konference – kje smo in kako naprej– razpravljali o izpopolnjevanju izobraževalcem in pomenu vseživljenjskega učenja nasploh.  Udeležencem so predstavili strokovne podlage za sistemsko spremljanje potreb po izpopolnjevanju izobraževalcev v neformalnih izobraževalnih programih za odrasle. V panelnih razpravah pa so z odličnimi sogovorniki spregovorili o tem, kako strokovne podlage aktivirati in udejanjiti v prihodnosti.  Osredotočili so se zlasti na korake v prihodnje – kakšne programe izobraževanja se bo potrebovalo, kako gspremljati potrebe po dodatnih znanjih in kako v prihodnosti sistemsko spremljati in odgovarjati na potrebe po izpopolnjevanju izobraževalcev odraslih.

Uvodoma je zbrane nagovorila direktorica Ljudske univerze Ajdovščina Eva Mermolja, zbrane je pozdravil tudi župan Tadej Beočanin in se zahvalim vsem, ki vse omogočate pridobivanje novih znanj – saj je prav slednje ključ razvoja in konkurenčnosti, kot je poudaril. Zbrane je nagovorila tudi predstavnica Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Nine Jug. V nadaljevanju so sledile strokovne razprave, ki so jih oplemenitili poznavalci z raznolikih področij izobraževalnih ustanov, organizacij in drugih podjetij.