Krog umetnosti bo ta konec tedna zaobjel Lokarjevo galerijo

datum: 20.10.2022
kategorija: Novice

V petek, 21. oktobra, se bo v Lokarjevi galeriji Ajdovščina odvil Krog umetnosti – mednarodni festival vizualnih umetnosti, na katerem se predstavljajo umetniki iz Madžarske, Romunije, Slovenije, Mehike in Slovaške.

tKrog umetnosti je mednarodni festival vizualnih umetnosti, ki na področju celotnih Brd in Vipavske doline vsako leto od svojega nastanka v letu 1997 teden dni združuje umetnike z vsega sveta, vinarje in turistične ponudnike ter predstavnike različnih veleposlaništev v Sloveniji. Krog je v imenu uporabljen kot simbol povezovanja, prepletanja vsebin in akterjev različnih socialnih mrež, ki so v projektu vključeni. Krog definira tudi množico kulturnih dogodkov. Bistvo projekta je razširiti delovanje umetniških projektov na več domačij, v obliki odpiranja umetniških ambasad različnih držav.

Odprtje četrtega dela festivala bo v petek, 21. oktobra, v Lokarjevi galeriji Ajdovščina. Na srečanju se bodo od 18. ure dalje predstavili umetniki iz Madžarske, Mehike, Romunije, Slovaške in Slovenije. Kulturni program bodo popestrili plesalci in glasbeniki iz tujih držav. Več o projektu na tej povezavi

Na fotografiji Daniela Jauregui Servin, Art embassy of Mexico, lokacija Vina Bric.