Pričele so se volitve za predsednika Republike Slovenije

datum: 18.10.2022
kategorija: Novice

Volitve za predsednika RS: predčasno glasovanje poteka 18., 19. in 20. oktobra, v Ajdovščini na upravni enoti.

Danes se pričenja predčasno glasovanje za predsednico/predsednika Slovenije. Za volilne upravičence občin Ajdovščina in Vipava je odprto predčasno volišče na Upravni enoti Ajdovščina, na naslovu Vipavska cesta 11.

V nedeljo, 23. oktobra, se bomo državljanke in državljani Republike Slovenije odpravili na volišča, volili bomo predsednico/predsednika republike, za kar se poteguje sedem kandidatk in kandidatov.

Predčasno glasovanje v sklopu volitev za predsednika Republike Slovenije bo potekalo od danes do vključno četrtka. Volišče za predčasno glasovanje za občane občin Ajdovščina in Vipava je na Upravni enoti Ajdovščina, Vipavska cesta 11. Odprto bo vsak dan predčasnega glasovanja od 7. do 19. ure. Za predčasno glasovanje ni potrebna nikakršna prijava, volivec pa se na volišču izkaže z osebnim dokumentom (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje).

Še danes in jutri pa je čas za oddajo vloge za glasovanje na tako imenovanem omnia volišču, izven kraja svojega prebivališča. Volivci to svojo željo najpozneje 3 dni pred dnem glasovanja z vlogo sporočijo okrajni volilni komisiji, kjer so vpisani v imenik. Eno od takih volišč bo na dan volitev tudi na Upravni enoti Ajdovščina.

Več informacij o volitvah predsednika RS si oglejte na spletnem mestu Državne volilne komisije, kjer bo mogoče v nedeljo neposredno spremljati rezultate volitev.