Garaža ne počiva!

datum: 14.10.2022
kategorija: Novice

Prvi šolski mesec so v Garaži dobro izkoristili za promocijo ter izvedbo aktivnosti, ki bodo mlade šolarje opremile z izkušnjami s tehničnih področij.

 

tPričeli so z izvajanjem mentorskega programa Garaža za dekleta, izpod okrilja Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Delavnica izdelovanja nakita iz lesa je v teku, dekleta z mentorjema Jurijem ter Anito Gregorc ustvarjajo unikatne izdelke.Letos smo poleg Regijske razvojne agencije ROD ter las Vipavska dolina sooblikovali program Mladi inCastra, dogodek namenjen predstavitvi poklicev učencem devetih razredov. S pomočjo praktične izkušnje se mladi lažje odločijo za nadaljnjo smer šolanja, zato je bila to za njih odlična priložnost za spoznavanje raznolikih dejavnosti. V Garaži so učenci okoliših osnovnih šol spoznali poklic šivilje, mizarja ter živilskega tehnologa. Vsaka šola si je izdelala tudi svojo unikatno klop, da bodo lahko pred svojo šolo uživali in tkali vezi vse leto, sešili pa so si tudi blazine. Živilski tehnolog pa je na preizkušnjo postavil brbončice s prepoznavanjem arom. Svoje programe ter možnosti, kaj vse se lahko v Garaži počne, smo predstavili mladim in mladim po srcu na Dnevu Mladih, ki ga je organiziral Mladinski svet Ajdovščina. Obiskovalci so se lahko pomerili v streljanju s katapultom ali reševali kviz narečnih imen orodja. V živo smo tudi tiskali z 3D tiskalnikom, ki je požel veliko navdušenja.

 

tVse te aktivnosti so predstavljali tudi na InCastri – dnevu ajdovskega podjetništva. Dogodek je organizirala Ljudska univerza Ajdovščina in z veseljem so popestrili ponudbo stojnic. Poleg aktivnosti so promovirali mentorski program Garaža, ki bo v kratkem pričel z srečanji. Vabili smo odrasle k programu Sam svoj mojster, kjer si lahko v Garaži sami kaj popravijo ali izdelajo.

V mesecu septembru so JIHobiskale različne skupine iz Srednje šole Veno Pilon, tako iz gimnazijskega kot vzgojiteljskega programa. V sklopu Evropskega tedna mobilnosti se je v Garaži odvila tudi popravljalnica koles. Na zadnji septembrski dan pa so sodelovali v noči raziskovalcev Noč ima svojo moč ter obiskovalcem festivala odprli vrata Garaže. Da se je pester september zaključil zares pestro, so isti dan izpeljali še vpisni dan v Garaži, kjer so k vpisu vabili učence ter vse, ki jih tehnična področja zanimajo.

Mesec september je dokazal, da v Garaži nikoli ne zmanjka idej in energije. Lepo vabljeni, da se nam pridružite v kakšnem programu, delavnici ali pa na kavici!

 

logo