70 let taborništva v Ajdovščini

datum: 12.10.2022
kategorija: Novice

Rod mladi bori bodo obeležili 70. obletnico delovanja.

V duhu prazničnega leta Društva tabornikov Rod mladi bori Ajdovščina, ki letos praznuje 70 let svojega delovanja, bo ta konec tedna potekal taborniški dan, ki se bo zaključil s proslavo in pesmijo ob tabornem ognju, ob spremljavi kitar. Pestro taborniško doživetje bo obiskovalcem na ogled skozi ves sobotni dan v grajskem obzidju. Vabljeni!

V soboto, 15. oktobra 2022, bo grajsko obzidje v Ajdovščini odeto v praznično podobo. Mineva namreč 70 let od ustanovitve Društva tabornikov Rod mladi bori. Taborniki bodo svoj jubilej okitili s slovesnostjo, obiskovalcem in mimoidočim pa predstavili taborništvo – njihovo delovanje, šege in navade ter jih vključili v taborniške aktivnosti, ki lokalno skupnost razveseljujejo že 70 let. Taborniški dan se bo pričel ob 10. uri in bo trajal vse do 18. ure, ko bo sledil taborniški večer s prižigom manjšega taborniškega ognja, proslavo in nastopom taborniškega benda s kitaro in pesmijo. V grajskem obzidju bodo pripravili tudi razstavo, pregled delovanja in taborniških aktivnosti skozi čas, ki vas bo morda spomnila na vaše dni, preživete pri tabornikih, ali vam zgolj pričala nasmeh ter vas popeljala skozi taborništvo. V kratkem bodo izdali tudi zbornik s spomini v obliki intervjujev in slik bivših in aktivnih tabornikov. »Taborništvo je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi v življenju, zato boste obiskovalci lahko s seboj domov odnesli vsaj delček tega, kar se nam je nam tabornikom že zdavnaj za vedno zaraslo nekje pri srcu,« napovedujejo taborniki iz Roda mladi bori.  Vabljeni torej, da to soboto preživete po taborniško –  čez dan v grajskem obzidju, posebej pa ste vabljeni na proslavo ob tabornem ognju s pričetkom ob 18. uri.

V primeru slabega bomo taborniški dan s kar se da največ planiranimi aktivnostmi v okrnjeni obliki izvedli v Dvorani prve slovenske vlade, s pričetkom ob 18. uri.