Izkoristite zadnji počitniški konec tedna

datum: 27.08.2022
kategorija: Novice

Poletje na placu s Plesnim centrom ADC

Poletna vročina že popušča, pričel se je zadnji počitniški konec tedna. Izkoristite ga, užijte še nekaj zadnjih prostih dni pred novo sezono. Nadvse pestro bo danes in jutri na Lavričevem trgu, kjer se bodo družili kar trije dogodki. Če se bo vreme zares skisalo, bodo vse napovedane predstave in koncerti potekali v bližnji Dvorani prve slovenske vlade.

 Na ajdovskem placu se danes in jutri družijo kar trije dogodki. Plesni center ADC ob dopoldnevih vabi na ustvarjalne delavnice, ob večerih pa prirejajo družabne dogodke – v soboto vabljeni na Ajdovščina ima talent, v nedeljo pa na mestno tržnico za otroke. Izteka se tudi 2. ulični festival filma in umetnosti Ajdovščina, ki je ob avgustovskih koncih tedna poživljal mestno središče. Tudi to soboto in nedeljo se program pričanja ob 16. uri, z odprto knjižnico, odprto kuhinjo, lutkovno predstavo ob 17. uri, za nedeljski večerni zaključek pa sledi še koncert zasedbe Getonka. Lavričev trg pa bo tudi osrednja točka športnega dogodka SloEnduro, ki ga ta konec tedna prireja kolesarski klub Kamplc. Tekmo sestavljajo različne hitrostne preizkušnje po naravnih poteh v okolici Ajdovščine.

 

Ob izpostavljenih dogodkih v središču mesta bo živahno tudi po drugih krajih. Gorjani se odpravljajo na pohod, v Malovšah poteka Kulturni vikend v Deželi labirintov, Društvo likovnih umetnikov pa vabi na odprtje razstave Mini Castra 2022 v Lokarjevo galerijo v Ajdovščini.

Kjerkoli in s komerkoli ga boste preživeli, naj bo doživet in prijeten zadnji počitniški konec tedna.