Občina Ajdovščina sprejela akcijski načrt za enakost spolov

datum: 26.08.2022
kategorija: Novice

V času, ko se je zaradi koronavirusne krize neenakost spolov na različnih področjih povsod po svetu še poglobila, pravice žensk in drugih diskriminiranih skupin pa so se znatno zmanjšale, se zdi še posebej pomembno opozarjati na dejstvo, kako pomembno je spoštovanje na vseh ravneh in do vsakogar.

Občina Ajdovščina pri nagovarjanju občanov in obračanju k javnosti vselej zavzema spoštljivo držo ter pri tem posebno pozornost namenja tudi občutljivim skupinam. Kljub temu da se predmetni načrt uradno sprejema v letošnjem letu, je vidik enakosti spolov pomemben in upoštevan. Spoštovanje in upoštevanje slehernika se mora izkazovati na več ravneh. Tako osrednja strategija Občine Ajdovščina svoje lokalno okolje vidi kot tisto, ki 'bo leta 2030 prepoznavno, učinkovito, konkurenčno, zeleno in življenju prijazno gospodarsko, politično in kulturno središče Vipavske doline z visoko bivanjsko kvaliteto v mestu in na podeželju', in v svojem načrtu poudarja tudi nediskriminacijo oziroma vključevanje ranljivih skupin.  

 

Občina Ajdovščina bo v čim širšem smislu in na čim več področjih integrirala načelo enakosti spolov, s pričujočim dokumentom pa si je še natančneje zastavila ukrepe, ki jih bo izvajala za dosego enakosti med spoloma in splošne enakosti oziroma nediskriminacije. 

Akcijski načrt za enakost spolov