Asfaltacija proti Lokavcu v polnem teku

datum: 24.08.2022
kategorija: Novice

Kolesarske površine proti Lokavcu se gradijo v polnem zagonu in bodo zaključene do sredine septembra. Asfaltacija od 'Komparskega križišča' proti vasi je zaključena. Izvajalec hiti z asfaltacijo priključkov preostalega dela kolesarske površine skozi vas Lokavec. Na pobudo Krajevne skupnosti Lokavec se je dodatno asfaltiralo tudi dostop do prvih treh hiš v Lokavcu.

asfalt lokavec .jpgV sklopu investicije izgradnje kolesarke in površin za pešce so se krajani treh hiš na začetku Lokavca razveselili asfalta, ki so ga željno pričakovali kar nekaj let, pobudo za ureditev pa je dala Krajevna skupnost Lokavec. Asfaltacijo je v celoti kril občinski proračun. Vrednost del je znašala dobrih 24.000. V prihodnjem tednu se bo z deli na trasi Ajdovščina–Lokavec nadaljevalo z asfaltacijo obrabne plasti na celotni površini cestišča,  za kar bo konec prihodnjega tedna znova potrebna popolna zapora, obvoz bo čez vas Cesta.

POPOLNA ZAPORA CESTE AJDOVŠČINA – LOKAVEC BO OD VKLJUČNO SOBOTE, 27. AVGUSTA, DO VKLJUČNO SREDE, Na pobudo KS Lokavec je asfalt položen tudi na dovozni poti do prvih treh hiš. 31. AVGUSTA DO 20. URE ZVEČER, dela bodo potekala po fazah:

- v soboto in nedeljo se bo obdelovalo jaške, čistilo in pripravljalo površine za asfaltacijo, 

- v ponedeljek se bo asfaltiralo cesto od Grajška do uvoza za prve tri hiše, 

- v torek pa še od prvih treh hiš do mosta čez Lokavšček, 

- od torka popoldne do vključno srede bo potekala asfaltacija preostalega območja do krožišča pri ABC v mestu Ajdovščina.

Po zaključku posameznih faz se bo prebivalcem omogočilo dostop do njihovih objektov. Po končanem asfaltiranju se zapore v celoti sprostijo, prične pa se z lepotnimi zaključnimi deli – signalizacije, talne označbe, urejanje brežin …

Sledite navodilom gradbenih ekip in prometnim obvestilom. Hala za strpnost in razumevanje.