Grajska klet v Križu z drobno, a pomembno prenovo

datum: 24.08.2022
kategorija: Novice

Prenovljene sanitarije v grajski kleti v Vipavskem Križu

Vipavski Križ je to poletje utripal v pravem počitniškem ritmu – pestro dogajanje je privabljalo veliko obiskovalcev. Delavno je bilo tudi v grajski kleti, kjer se je prenovilo sanitarije. Gre za drobno, vendar za turistični utrip kraja nadvse pomembno naložbo.

Grajska klet je osrednje stičišče turizma v Vipavskem Križu, ki jo obišče večina obiskovalcev tega srednjeveškega bisera v srcu Vipavske doline. Ob ogledovanju, poslušanju zgodb in okušanju domačih dobrot gostje potrebujejo tudi drugačen »servis« - urejene sanitarije so eden od pomembnih predpogojev za razvoj turistične dejavnosti. Ob vsem turistično-kulturnem vrvežu, ki je to poletje v Križu resnično živahno utripal, je bilo v grajski kleti delavno. Objekt je priklopljen na kanalizacijsko omrežje, zadnji del kleti pa dodobra prenovljen. Vse tri sanitarije so kompletno obnovljene – tako vodovodno in električno omrežje kot keramika in oprema teh intimnih prostorčkov, ki imajo urejeno tudi prezračevanje. Ob sanitarijah je urejen dodatni prostor, ki bo namenjen predvsem skladiščenju. Prvi del prenove je zaključen, v naslednjem delu pa se bo posvetilo osrednjemu prostoru grajske kleti, ki potrebuje klimatsko napravo in ogrevanje, pa primerno osvetlitev in opremo …

Letošnje poletje je Križ resnično oživel v vsem svojem sijaju in s svojo podobo ter dogodki navduševal obiskovalce. Vsaka drobna naložba bo pripomogla, da bo še bolj prijazen in prepoznaven. Poletja še ni konec, prijazno povabljeni.