Na Ljudski univerzi Ajdovščina moč koristiti digitalni bon

datum: 04.08.2022
kategorija: Novice

Ljudska univerza Ajdovščina je bila izbrana na javnem razpisu za sofinanciranje neformalnih izobraževanj s področja digitalnih kompetenc za odrasle, starejše od 55 let. Udeleženci bodo lahko izbirali med raznolikimi oblikami tečajev. Prav tako so digitalni boni vse tja do konca novembra na voljo učencem višjih razredov OŠ, dijakom in študentom.

digitalV juniju je vlada z namenom spodbujanja digitalne vključenosti v obliki dobroimetja v informacijskem sistemu Finančne uprave več skupinam posameznikom  – mladim, učencem višjih razredov OŠ, dijakom in študentom –  ter starejšim od 55 let, podarila 150 evrov v obliki digitalnega bona. Dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave lahko mlajši upravičenci koristijo za različne digitalne nakupe računalniške opreme. Prebivalci, stari 55 let in več, pa se bodo lahko do 30. novembra 2022 udeležili subvencioniranega neformalnega izobraževanja za dvig digitalnih kompetenc. Slednje lahko posamezniki vnovčijo na Ljudski univerzi Ajdovščina, ki je bila na javnem razpisu izbrana za izvajanje tečajev. Udeleženci lahko izbirate med daljšim 13-urnim tečajem ali pa se udeležite dveh krajših 6-urnih tečajev. Programe bodo izvajali na štirih lokacijah, in sicer v Ajdovščini, Novi Gorici, Vipavi in Šempetru. Več o vsebini tečajev najdete na njihovi spletni strani.

Po podatkih vladne službe za digitalno preobrazbo je do začetka avgusta digitalne bone unovčilo 88.000 posameznikov v skupni vrednosti 12,4 milijona Največ bonov je bilo unovčenih za brezžične slušalke, prenosne računalnike ali tablice, tipkovnice, miške in računalniške zaslone. Več o tem, kje lahko mladi vnovčijo digitalne bone pa na vladnem spletišču.