Nocoj na obisku Filmski teden Evrope

datum: 15.07.2022
kategorija: Novice

Filmski teden Evrope na Lavričevem trgu v Ajdovščini poleti 2021.

Filmski teden Evrope bo danes obiskal tudi Ajdovščino. Na programu sta dva odlična in nagrajena evropska filma. Ob 18. uri ste v Dvorano prve slovenske vlade vabljeni otroci in mladi, na Čarobno potovanje na luno. Ob 21.30 pa bo na sporedu film Najbolj grozen človek na svetu – če bo vreme zdržalo na Lavričevem trgu, sicer pa v Dvorani prve slovenske vlade.

FTE 2022_Ajdovs╠îc╠îina-PLAKAT1024_1.jpgObčina Ajdovščina že nekaj let sodeluje v projektu Filmski teden Evrope, ki ga prireja mreža Europe Direct. Letošnji »teden«, ki se raztegne kar preko celega poletja, v 21 slovenskih mest prinaša brezplačne filmske predstave iz sodobne evropske produkcije. Oba filma, ki si jih bomo nocoj ogledali v Ajdovščini, je iz letošnjega nabora 30 naslovov izbrala domača poznavalka sodobne filmske produkcije Mirjam Kalin, ravnateljica OŠ Dobravlje. 

Ob 18.00 bo v Dvorani prve slovenske vlade projekcija nemškega družinskega filma Čarobno potovanje na Luno. Film je bil posnet leta 2021 in je sinhroniziran. Zgodba filma je nemška različica Petra Pana …

Ob 21.30 pa bo na sporedu film za odrasle Najbolj grozen človek na svetu – če bo vreme zdržalo na Lavričevem trgu, drugače pa v Dvorani prve slovenske vlade. Tudi ta film je platno ugledal lansko leto, nastal je v koprodukciji Norveške, Švedske, Danske in Francije, zgodba pa teče v norveščini. Režiser Joachim Trier je ustvaril igrivo in duhovito dramo o ljubezni v našem času ter o tem, kako lahko imaš v življenju vse, pa se še vedno počutiš kot največja izguba na svetu … Glavna igralka je bila nagrajena na festivalu v Cannesu, film je zaokrožil tudi po mnogih drugih festivalih po vsem svetu, je norveški kandidat za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

V pavzi med obema filmoma pa bo tudi manjša pokušina odličnih vipavskih vin. Vabljeni v kino! 

fte-eulogo