Na počitniškem delu več kot 40 mladih

datum: 13.07.2022
kategorija: Novice

Dijaki in študentje so polno zakorakali v počitnice. Mnogi si med prostimi dnevi nabirajo prve delovne izkušnje. Občina Ajdovščina že šesto leto zapored nudi počitniško delo, ki ga bo letos v občinskih javnih zavodih opravljalo kar 43 mladih.

Občina Ajdovščina je tudi letos povabila dijake in študente na počitniško delo, s katerim želimo mlade spodbuditi k aktivnemu preživljanju počitnic, jim omogočiti pridobivanje izkušenj in spoznavanje del na različnih področjih javnega sektorja. Javni poziv, ki ga objavljamo že šesto leto zapored, je na delo v občinske javne zavode in občinsko upravo privabil 43 dijakov in študentov. Kandidatke in kandidati so bili izbrani po kriteriju zaključnih ocen, prednost so imeli tisti z višjimi povprečnimi ocenami. Največ jih bo letos delo spoznavalo v Otroškem vrtcu Ajdovščina, ZD Ajdovščina, sledita MKC Hiša mladih in Zavod za šport, kjer je pomoč dijakov in študentov dobrodošla zlasti  športnih počitnicah in drugih oblikah počitniškega varstva. Tudi na občinski upravi smo pridobili pomoč, študentko ekonomije, ki že drugi teden podrobneje spoznava delo po oddelkih občinske uprave. »Delo na občini sem si izbrala ravno zato, ker sem tudi sama študentka na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in sem mnenja, da je to delo povezano tudi z mojo stroko. Predvsem mi je všeč, ker spoznavam delo več oddelkov in bom lahko pridobljene izkušnje vnovčila pri nadaljevanju študija in kasneje na poklicni poti,« izpostavlja Ana Kompara, študentka ekonomije s Stomaža, ki bo počitniško delo opravljala vse do konca julija, ko na občinsko upravo prihaja nov študent.

Posamezen dijak oziroma študent lahko opravil največ 120 ur prek napotnice, urna postavka znaša 5,5 evra neto. V večini so počitniško delo že začeli v vseh zavodih, najpozneje se bodo študentske pomoči razveselili na Ljudski univerzi, kjer bodo pomoč potrebovali na Incastri. Vseh občinskih zavodov, vključenih v nudenje počitniškega dela, je 15. Poleg obstoječih je letos novost Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, po večletnem premoru pa sta v poziv ponovno vključena GRC Ajdovščina Glasbena šola Vinka Vodopivca.