Počitniško varstvo v Ajdovščini v polnem teku

datum: 11.07.2022
kategorija: Novice

Proste poletne dni mnogi izkoristijo za raznolike dejavnosti in aktivnosti. Paleta počitniških delavnic v sklopu počitniškega varstva je v Ajdovščini pestra. Poleg MKC Hiše mladih se otroci zabavajo še na Športnih počitnicah Zavoda za šport, uličnih delavnicah Zavoda Bete, živahno poletje pripravljajo v Lavričevi knjižnici, s petkom so se zaključila poletna ustvarjanja v Pilonovi galeriji, na počitniško varstvo pa vabi tudi Rdeči Križ Ajdovščina.

počitniškoPočitniško varstvo bodo na Rdečem križu tudi letos popestrili s številnimi prostočasnimi aktivnostmi, kot so obisk bazena, ustvarjanje, kuhanje, športne aktivnosti, dopolnili pa ga bodo z aktivnostmi za krepitev socialnih veščin in prvič mu bodo dodali mednarodni pridih. Potekalo bo od 25. do 29. julija od 7. do 16. ure v njihovih prostorih na Tovarniški 3. Pri izvedbi pa jim bodo pomagali prostovoljci iz mednarodnega kampa organizacije Go4peace, ki jim bodo predstavili njihove države, jezik in kulturo. Počitniško varstvo je namenjeno predvsem otrokom od 1. do 4. razreda osnovne šole in otrokom iz Ukrajine. Več informacij na naslednji povezavi: Počitniško varstvo - Prijavnica 2022.docx.

 

pilonoV teku pa so tudi druge oblike počitniškega varstva, pestro dogajanje je v uličnih delavnicah pod okriljem Zavoda Beta. Športno navdahnjeno je na športnih počitnicah, ki jih prireja Zavod za šport. Počitniško varstvo v MKC Hiša mladih v Palah je potekalo doslej v dveh terminih, ponovno pa se vrača avgusta. Pilonov počitniški kovček pod okriljem Pilonove galerije se je za to poletje že zaprl, prinesel je številne ustvarjalne delavnice, razigrano pa še naprej ostaja v Lavričevi knjižici.