Po osvežitev na Idrijsko Belo z avtobusom

datum: 09.07.2022
kategorija: Novice

Priljubljeno kopališče Lajšt, ki ga obišče vse več občank in občanov naše občine, nudi odslej dostop z brezplačnim avtobusom, ki vozi s Črnega vrha. Ne zgolj cenejši in lažji dostop, tudi prijaznejši do okolja, pa še časa z iskanjem in plačevanjem parkirnega prostora ne bo potrebno trošiti. Vabljeni na osvežitev!

Odzvali smo se prijaznemu povabilu idrijskega Zavoda za turizem Idrija, ki obvešča občanke in občane ajdovske občine, da so odslej na kopališče Lajšt v Idrijski Beli vabljeni z avtobusom. Od 25. junija do 31. avgusta je obiskovalcem na voljo brezplačni avtobus, ki vozi ob sobotah, nedeljah in praznikih, ki so dela prosti, na relacijah Idrija – Lajšt – Idrija in Črni Vrh – Lajšt – Črni Vrh. Vozni red brezplačnega avtobusa je dostopen na tej povezavi.

idrijaReka Idrijca izvira pod Mrzlo Rupo in velja za eno najčistejših in za ribolov najprivlačnejših slovenskih rek. Nadvse priljubljeno je kopališče Lajšt v Idrijski beli, ki ga vsako poletje obišče vse več naših občank in občanov, saj velja za eno najboljših osvežitev daleč naokrog. Parkiranje na Lajštu je sicer od 1. julija do 31. avgusta 2022 ob sobotah, nedeljah in ob praznikih, ki so dela prosti, plačljivo. Parkirnino je možno plačati preko aplikacije EasyPark oz. SMS-a (z dodatkom stroška provizije) in po novem tudi na parkomatu s plačilno kartico in kovanci (brez provizije). Od konca junija je na voljo cenejša in prijaznejša oblika transporta – z brezplačnim avtobusom s Črnega vrha, ki je priljubljeno izhodišče za naše občanke in občanke.