V Ajdovščini z novimi poslovnimi prostori Primorske hranilnice Vipava

datum: 07.07.2022
kategorija: Novice

Primorska hranilnica Vipava je odslej s svojimi storitvami na voljo v prostorih nekdanje Abanke. Sodobno zasnovani, prenovljeni in lično zasnovani prostori so bili danes slovesno odprti. Slovesnosti se je udeležil tudi župan Tadej Beočanin in drugi poslovni partnerji, ki s hranilnico uspešno poslujejo.

ttPrimorska hranilnica je ena izmed najstarejših finančnih institucij v državi, saj je bila ustanovljena že leta 1896. Danes se hranilnica ponaša s široko paleto bančnih produktov tako za pravne osebe in zasebnike kot za fizične osebe.  Osnovni namen ustanovitve je bil spodbujati ljudi k varčevanju in jim z ugodnimi posojili pomagati v denarnih stiskah. Poleg tega pa je hranilnica vseskozi skrbela tudi za splošen napredek prebivalstva, zlasti na gospodarskem področju, pa tudi izobraževanju, kulturi in športu. To ni le denarna ustanova, temveč središče znanja in priložnosti za raznolike dejavnosti, ki ljudem lajšajo vsakdan. »Primorska hranilnica v prihodnost vstopa s stabilnim lastništvom, v novi preobleki in z ambicioznimi poslovnimi cilji,« je ob odprtju naznanil predsednik uprave Klemen Bajt.

prostoriPrejšnji prostori v C3-ju so bili premajhni za vse več uporabnikov, ki koristijo storitve Primorske hranilnice. Doslej je bilo namreč v Ajdovščini odprtih že 320 poslovnih in 1150 osebnih transakcijskih računov. Mnogo uporabnikov koristi tudi druge njihove ugodne storitve, kot je denimo plačevanje položnic. Odslej bodo stranke sklepale posle v sodobnih, lepo urejenih prostorih. »Te prostore smo uredili z mislijo na ljudi, na to, kako jim ponuditi več in bolje,« še izpostavljajo v upravi.

Novo obdobje se je za hranilnico sicer začelo že januarja 2005, ko je pridobila dovoljenje Banke Slovenije za opravljanje bančnih in drugih finančnih storitev in je bila edina hranilno-kreditna služba v primorskSloveniji, ki se je istega leta preoblikovala v delniško družbo. Ob koncu leta 2015 so lastniki hranilnice sprejeli novo vizijo razvoja, hranilnica pa je dobila nove ima: Primorska hranilnica Vipava. Njihovo poslovanje postaja vse bolj uspešno, doslej imajo zaposlenih že 50 ljudi, v teku pa je tudi prenavljanje in širitev njihovih poslovalnic, dve se obetata v kratkem, ena v Novi Gorici, druga v Kopru.