Poletje na bazenu

datum: 06.07.2022
kategorija: Novice

Že skoraj mesec dni je odprto Letno kopališče Ajdovščina, ki marsikomu služi kot osvežilna oaza v letošnjem še posebno vročem poletju. Športne počitnice so razen nekaj redkih prostih mest polno zasedene v vseh terminih.

Ajdovski bazen je poln – dopoldan ga kar dobro zasedajo otroci na Športnih počitnicah, čeprav je odprt tudi za zunanje obiskovalce. Vsi kampi in vsi termini Športnih počitnic za letošnje poletje so zasedeni, le sem in tja se še najde kakšno prosto mesto. Priljubljeno poletno razvedrilo za otroke so skupaj nasnuli Zavod za šport Ajdovščina, Športna zveza Ajdovščina in športni klubi. Športne počitnice so hitro postale popularne, otroci so navdušeni, starši pa tudi, saj takšne počitnice zagotavljajo varstvo od zgodnjega jutra do poznega popoldneva, prehrano in obilico aktivnosti in zabave.

Za ostale obiskovalce Letnega kopališča pa veljajo približno enaki pogoji kot lansko leto. Bazen je odprt od 9. do 19. ure. V tem času k igri vabi tudi otroški park RadoŽiva. Ob torkih in četrtkih vabljeni na rekreativno plavanje med 8. in 9. uro (vstopnica 3 evre), ob petkih pa na nočno kopanje med 20. in 23. uro (vstopnica 3 evre). Fantje, v opletajočih bermudkah, v katerih ste pred tem lizali sladoled, tudi letos ne boste skakali v bazen, razlog je predvsem vzdrževanje higiene, ne pozabite torej na tesne kopalke. Kakšnih drugih posebnosti pa letos na kopališču ni. Bazen radi obiskujejo gostje kampa, ki se počasi polni. Vstop na kopališče je za goste kampa brezplačen, navdušeni pa so tudi nad mestom in okolico.

Danes ima bazenska voda kar 26 stopinj, torej se za skok vanj ni treba niti pošteno ohladiti. Vam je vroče? Letno kopališče Ajdovščina prijazno vabi na osvežitev.