Kristjan Koren je državni prvak!

datum: 27.06.2022
kategorija: Novice

Kristjan Koren se v velikem zamahu vrača v vrh slovenske kolesarske scene. Po petnajstih letih je ponovno ovenčan z nazivom državni prvak, tokrat je slavil na 167 kilometrski cestni preizkušnji, ki se je konec tedna odvila v štarjerski prestolnici in presenetljivo na prestolu nasledil Mateja Mohoriča. Bravo Kristjan, ponosni smo nate!

kristjan korenNa cestni dirki za državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu 2022, ki je ta konec tedna potekala v Mariboru, je absolutno zmago slavil Kristjan Koren, kolesar iz Budanj, ki se tako v velikem slogu vrača med najboljše slovenske kolesarje. Tik pred dirko se je pridružil ekipi KK Adria Mobila, kjer so se fantje očitno odlično ujeli, na tekmi za DP pa so Kristjanu noge odlično služile. »Fantje iz naše ekipe so danes svoje delo opravili z odliko, zato se moram zahvaliti tudi njim. Res sem vesel in ganjen. Marsikdo je po tem, ko me nekaj časa ni bilo v kolesarski karavani, dvomil vame. Bogdan Fink, naš direktor, pa je verjel da si zaslužim še eno priložnost, da lahko skupaj naredimo še kakšno pravo zgodbo,« je Kristjan povedal po tekmi.

 

V Kristjanovi vitrini sta tako spravljeni dve medalji članskega državnega prvaka. Pred 15 leti je osvojil prvenstvo v kronometru, tokrat pa v cestni dirki. Je pa ta, zadnja zlata medalja vredna veliko več. Dokazuje močno Kristjanovo voljo po vrnitvi v kolesarski cirkus in dobro pripravljenost za zahtevne preizkušnje.

Kristjan Koren ima za seboj bogato profesionalno kolesarsko kariero, bil je član različnih prestižnih klubov, s katerimi je z odliko nastopil na najtežjih svetovnih kolesarskih preizkušnjah, tako je kar osemkrat prekolesaril francoski Tour, preizkusil pa se je tudi na Dirki po Italiji. Prvo mesto na državnem prvenstvu v zahtevni konkurenci in pri njegovih 35-ih letih pa dokazuje, da bomo zanj še stiskali pesti.

Kristjanu Korenu so v Budanjah pripravili lep sprejem. <br />
Foto: Filip RupnikV nedeljo zvečer so sokrajani, prijatelji in sorodniki pripravili lep sprejem za kolesarskega prvaka. Budanjci, ki so lep kolesarski praznik pripravili v Logu že ob nedavni Dirki po Sloveniji, so Kristjanu tokrat pripravili glasbeno obarvan sprejem, ob spremljavi penine in prijetnega klepeta. Kristjan je še dolgo v noč kramljal s sokrajani ter številnim kolesarskim navdušencem odstiral zakonitosti dirkanja na tako visokem nivoju. In osemkratni udeleženec najpomembnejše dirke na svetu, znamenitega Tour de France, je imel kaj povedati.

Kristjan, bravo, ponosno smo nate!