Društvo Abstinent Vipavske doline praznuje

datum: 27.06.2022
kategorija: Novice

Minuli ponedeljek je bil za Društvo Abstinent Vipavske doline praznični dan. Mineva namreč 50 let od ustanovitve društva, ki je praznovalo dvojno slavje, saj so ta dan slavnostno prejeli v uporabo prostore, ki bodo sedaj namenjeni delovanju društva.

abstinentiProgram slavnostnega srečanja je bil lep in pomenljiv,  suvereno in doživeto ga je vodila in  povezovala naša članica Anita Štor. Na odru za govornike so nastopili  predsednik društva  gospod Ivan Hočevar-Đono, ki je predstavil delovanje društva ter spregovoril o ciljih za prihodnost; zahvalil se je vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je društvo v 50 letih delovanja lahko uspešno pomagalo mnogim članom in članicam vztrajati na poti brez alkohola. Zahvalil se je Občini Ajdovščina in županu gospodu Tadeju Beočaninu, da so prisluhnili prošnji in omogočili prevzem prostorov. S tem ima društvo možnost nadgradnje svojega dela, saj dejavnost, ki jo izvaja bistveno dopolnjuje mreže javnih zavodov, glavni cilj pa je pomagati in nuditi pomoč vsem, ki se srečujejo z odvisnostjo od alkohola, ki je bolezen zanikanja. Terapevt gospod Tomaž Makovec  je poudaril pomen strokovnega programa društva,  ki poteka pod geslom: abstinenti»Skupaj do kvalitetnejšega in polnega življenja brez alkohola«. Psihiatrinja gospa dr. Janja Milič, vodja oddelka za zdravljenje odvisnosti od alkohola v Psihiatrični bolnišnici Idrija, je opozorila na to, da je bolezen odvisnosti od alkohola še vedno velik javno zdravstveni problem. Poudarila je pomen sodelovanja vseh, ki se s to boleznijo ukvarjamo ter zaželela društvu še naprej uspešno delo. Podžupana občine Ajdovščina gospod Mitja Tripković in gospod Ivan Krašna sta čestitala članicam in članom ob praznovanju  in s prerezom traku slavnostno predala v uporabo prostore predsedniku društva. Vsi prisotni so bili povabljeni k ogledu prostorov in tako je bil uradni del slavnostnega srečanja  zaključen. Sledilo je veselo in sproščeno druženje vseh povabljenih, ki je ob glasbeni spremljavi Leona trajalo do večernih ur.

Srečanje oziroma program so še prav posebej zaznamoval in popestrili  pevski oziroma glasbeni nastopi našega člana Damjana, ki je izvedel več znanih pesmi Iztoka Mlakarja. Prav tako je bilo poskrbljeno za to, da nihče ni šel domov lačnih ust. Odličen bograč je nastal pod prsti  člana Mihata; slastno torto pa je pripravila članica Romana. Tudi za vse ostalo je bilo dobro poskrbljeno, saj so se angažirali prav vsi člani in članice društva in temu primerno je bilo tudi vzdušje vseh zbranih. Še enkrat se je pokazalo, da skupaj zmoremo več. Slavnostno srečanje smo zaključili polni zanosa in načrtov za naprej.

Ivan Hočevar, predsednik društva