Stanovanjska soseska Fluvio Frigido v Ajdovščini bo kmalu zaživela

datum: 17.06.2022
kategorija: Novice

Novozgrajena stanovanjska soseska, poimenovana Fluvio Frigido, je pripravljena na vselitev. Investitor, podjetje Intech gradnje, in župan Tadej Beočanin sta s prerezom traku nova stanovanja predala bodočim stanovalcem. Sodobno zasnovana in premišljena stanovanja, prva nova po več letih, so prvi korak na poti k 400 novim stanovanjem, ki se v kratkem obetajo na Ajdovskem.

fluvioNa sinočnji slovesnosti je vrata stanovalcem odprla nova stanovanjska soseska na Ajdovskem – Fluvio Frigido. Poleg 76 stanovanj je v pritličju obeh objektov moč najti tudi poslovne prostore. Stanovanja so različnih velikosti, od 39 m2 do 84 m2, z velikimi steklenimi površinami, zasenčenimi s senčili na elektro pogon. Bivalni prostori, ki se delijo na dnevno in nočno cono, imajo vgrajene klimatske naprave, talno gretje in električni radiatorje v kopalnicah. Hkrati pa sta objekta stanovanjske soseske Fluvio Frigido potresno in požarno varna, energetsko učinkovita ter prilagojena za bivanje vseh generacij. Poleg vgrajenih dvigal bodo imeli stanovalci nove stanovanjske soseske Fluvio Frigido na voljo še dve moderni kolesarnici z orodjem za manjša popravila, priklopa za polnjenje e-koles in prostor za zunanje pranje vozil kot tudi polnilnice za e-vozila in garažo. Urejena pa je tudi okolica, kjer bo večina vsebine namenjena mlajši generaciji in bo ponujala varen in prijeten prostor za druženja.

Direktor podjetja Intech gradnje Stojan Franetič.Stojan Franetič, direktor podjetja Intech gradnje, in Tadej Beočanin, župan Občine Ajdovščina, sta v družbi bodočih stanovalcev slovesno prerezala trak in naznanila vselitev v nova, premišljeno zasnovana, natančno in kvalitetno zgrajena stanovanja, ki bodo dom ponujala različnim generacijam in jim tako omogočala prijetno in udobno bivanje. Ob uvodnem pozdravu je direktor podjetja Intech gradnje Stojan Franetič izpostavil, da so se ob zasnovi projekta zavedali, da je nakup nepremičnine pomembna življenjska odločitev in dodal: »Zato smo se že v fazi priprav odločili za kakovostne materiale ter vrhunske gradbenike in obrtnike. Veliko premisleka smo namenili postavitvi stanovanj in smiselnosti izkoriščenosti prostora, saj smo želeli bodočim kupcem ponuditi tisto, kar si želijo. A hkrati, smo se zavedali, da bo nova stanovanjska soseska vplivala tudi na podobo Ajdovščine in njene prebivalce, zato smo se z idejno zasnovo želeli približati okolici.« Ob zaključku se je zahvalil Občini Ajdovščina za podporo in pozdravil bodoče stanovalce tej jim zaželel prijetno in udobno bivanje v novi stanovanjski soseski.

Stanovanjska soseska Fluvio Frigido je poimenovana po rimski cestni postaji, ki se je nahajala na območju današnjega ajdovskega mestnega jedra. Ime je dobila po mrzlih vodah (Fluvius Frigidus – Vipava, Hubelj). Stanovanjska soseska Fluvio Frigido tako ni samo sinonim za novogradnjo, pač pa tudi za povezovanje zgodovine s prihodnostjo, z novim začetkom na novi lokaciji v mestu z bogato zgodbo.

Nagovor župana Tadeja Beočanina na slovesnosti ob odprtju stanovanjske soseske.Tadej Beočanin, župan občine Ajdovščina, je poudaril pomembnost odprtja novih stanovanj na Ajdovskem po več letih: »Ponosen sem, da je uspelo investitorju kvalitetno zasnovan projekt umestiti v naše okolje in s tem doprinesti k zmanjšanju primanjkljaja stanovanj, s katerim se soočamo v zadnjem obdobju. Prepričan sem, da bo prvi nov večji stanovanjski kompleks po več letih odlično izhodišče in spodbuda za nadaljnje reševanje stanovanjske problematike in bo okrepil razmah večstanovanjske gradnje, ki se obeta v naslednjih letih. Sodobna zasnova, dovršena oprema in odlična pozicija bodo z gotovostjo zadostile potrebam raznolikim generacijam stanovalcev, pa tudi uporabnikom poslovnih prostorov. Čestitke investitorju, gradbincem, projektantom in vsem, ki ste dali svoj pečat, da je projekt uspel in zaživel v vsej svoji podobi. Z gotovostjo bo v mesto prinesel nov veter in poživil mestni utrip ter krepil visoko kakovost bivanja.« Ob tem je naznanil, da se ajdovski občini v nadaljevanju obeta kar 400 novih stanovanj na več lokacijah po mestu in podeželju in izpostavil, da se je Občina Ajdovščina po številu novih stanovanj zavihtela na drugo mesto v državi, takoj za prestolnico, kar je z gotovostjo vzpodbuden podatek.

fluvioStanovanjska soseska Fluvio Frigido namreč ni edina stanovanjska gradnja pod okriljem podjetja Intech gradnje na našem območju. Raste že stanovanjska soseska na Ribniku – Rezidence Lotus, ki bo zgrajena predvidoma v letu 2023, z deli pa se bo kmalu pričelo na stanovanjski soseski Rezidence Papillon, ki bo zrasla tik ob novem Domu starejših občanov Kresnice.