Devetošolci mahajo osnovni šoli v slovo

datum: 15.06.2022
kategorija: Novice

Srečno na vaših poteh, dragi devetošolci OŠ Otlica!

Danes je zadnji šolski dan za devetošolke in devetošolce vseh petih ajdovskih osnovnih šol. 215 jih maha osnovni šoli v slovo, tradicionalno bodo zaključek osnovnošolskega izobraževanja obeležili z valeto. Župan Tadej Beočanin jim je za dobro popotnico že podelil slovensko zastavo.

Poslavljajo se devetošolci OŠ Dobravlje, srečno! Ajdovske osnovne šole se danes pripravljajo na slovo od devetošolk in devetošolcev. 215 jih letos zaključuje osnovnošolsko izobraževanje. Na šturski in dobravski šoli so svoj odhod že okitili s postavljanjem 'kolone' in okrasitvijo. Prav tako so za slovesni videz prireditvenega prostora poskrbeli na ostalih šolah, Osnovna šola Danila Lokarja pa bo praznovala v dvorani Športnega centra Police. Od največje osnovne šole v občini se poslavlja 79 devetošolcev, 59 jih zaključuje v Šturjah, v Dobravljah jih bo na nove poti krenilo 49, na Otlici bo srčno slovo od 6 devetošolcev, na Colu pa se bodo poslovili od 22 sošolcev.

Devetošolci OŠ Col, srečno! Zaključek osnovnega šolanja je pomemben korak na izobraževalni poti in priložnost za čestitke ob pomembni prelomnici. S tem namenom je minuli teden župan obiskal vseh pet ajdovskih osnovnih šol ter devetošolkam in devetošolcem podelil slovensko zastavo vsled spodbujanja pripadnosti in dobro popotnice za nadaljnje življenje. Jutri pa bo tistim, ki so vseh devet let zaključevali šolsko leto s samimi peticami, podelil še Županovo petico. Čestitke vsem in srečno ter vedoželjno tudi v prihodnje! 

 

Devetošolci OŠ Šturje, srečno naprej! Največ devetošolcev bo zapustilo OŠ Danila Lokarja, srečno!