Jagode in Bonton za male lumpe

datum: 07.06.2022
kategorija: Novice

Podružnična knjižnica v Dobravljah.

Jagode je naslov zadnjega romana plodnega ajdovskega pisatelja Bojana Bizjaka, ki bo v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini predstavljen nocoj, Bonton za male lumpe pa je predstava Gledališča Bičikleta, ki bo na sporedu jutri pozno popoldan.

jagode-zakavski.jpgJAGODE so šestnajsti roman domačina Bojana Bizjaka. Glavni junak romana je profesor matematike in slavist zrelih let, ki doživi življenjski zlom. Po vrnitvi z zdravljenja v sebi premleva zgodbe svojega življenja in zgodbe iz psihiatrične bolnišnice. Roman je izšel pred kratkim, nocoj ob 19. uri pa bo prvič predstavljen v Lavričevi knjižnici. Svoje vtise o knjigi bo podal Peter Krkoč, pevec glasbene zasedbe Skalp, ki se bo pogovarjal z avtorjem.

 

Jutri ob 18. uri pa ste v ajdovsko knjižnico vabljeni predvsem mali lumpi, predstava Bonton za male lumpe Gledališča Bičikleta je namreč primerna predvsem za vse tiste, ki radi skačejo v besedo, vrtajo po nosu, stikajo po tujih torbah, vlečejo na ušesa, packajo in mljaskajo med kosilom in klepetajo v gledališču … Besedilo predstave tvorijo pesmi Andreja Rozmana Roze, obeta se torej zabavno popoldne.

bičikleta.jpgMed knjižne police pa vabi tudi razstava Jubilejnih 55 let, ki prikazuje zgodbo glasila Izvir Srednje šole Veno Pilon od začetka do danes.