V Ajdovščini se dogaja

datum: 04.06.2022
kategorija: Novice

Začel se je še en pester konec tedna, ko se domačinom ne izplača hoditi prav daleč, hkrati pa obisk naših krajev priporočamo vsem, ki še razmišljate kako bi kar najbolje izkoristili prosta dneva. Vreme bo krasno, razpoloženje pa nadvse kratkočasno, saj se bodo ena za drugo vrstile vsakovrstne prireditve in dogodki. Živahno pa ne bo zgolj ta konec tedna, pač pa kar celo poletje.

Pod modrim nebom, Odprimo vrata pomladi, državc Hud basket, Praznik češenj v Vipavski dolini, Okusi Vipavske … to so zgolj nekateri naslovi kulturnih, družabnih, športnih doživetij, ki se bodo danes in jutri odvijala na različnih prizoriščih v Ajdovščini. V soboto se bodo v ajdovskih Palah na tekmovanju za Memorial Matevža Haceta 2022 pomerili tudi prostovoljni gasilci Severno Primorske regije. V Binčušah pod Sinjih vrhom pa bodo geologi očistili škraplje, naravno znamenitost območja.

Letošnjega poletja v Ajdovščini se lahko nadvse veselimo, saj se napoveduje vrsta zanimivih in zabavnih dogodivščin. Že v ponedeljek se bodo na zahtevno tekaško preizkušnjo, dolgo kar 250 kilometrov, podali tekači iz vsega sveta na Ultra x maratonu. Prihodnjo soboto boste prišli na svoj račun ljubitelji domače vinske sorte zelen na Festivalu vina zelen, ki se bo družil s Kriškimi semanjimi dnevi. Tudi Glasbeno društvo Nova je že v zadnjih pripravah na festival Poletje v Vipavskem Križu. Drugo junijsko soboto bo na Lavričevem trgu koncert vrhpoljskih godbenikov. Iz pestre poletne ponudbe pa izpostavljamo še dva glasbena dogodka – zacahnajte si v koledarju 1. in 2. julij, ko bo na placu Koncert generacij. Konec julija pa se bo v Palah zgodil še Ale v Pale. Spremljajte napovedi v naših spletnih napovednikih.

Sončni prosti dnevi pa v naši deželi ponujajo še mnogo drugih doživetij. Pomlad, ki se na Vipavskem že preveša v poletje, je naredila deželo čudovito.  Lepo urejene pohodne in kolesarske poti privabljajo staro in mlado, družine, rekreativce in zahtevnejše športnike. V teh dneh pa so predvsem vabljive vipavske češnje. Češnjeva drevesa so letos bogato obložena in napovedujejo, da bo tako tudi pri ostalem sadju. Ponekod se že sladkajo s prvimi marelicami. Za še več sladkih informacij o vsakovrstnih okusnih doživetjih pa pobrskajte po uradnem turističnem spletišču Vipavske doline.

Dobrodošli pri nas!