Ajdovščina – gostiteljica državnega košarkarskega prvenstva trojk

datum: 02.06.2022
kategorija: Novice

Ajdovščina je v zadnjem času postala znana tudi po odličnih športnikih, ki nas navdušujejo na različnih področjih. 4. junija se na Lavričevem trgu obeta še košarkarski spektakel, saj bodo plac zavzeli najboljši košarkarji v kategoriji trojk. Državno prvenstvo poteka pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije in domačega košarkarskega kluba Leone Ajdovščina.

Letos je na sporedu že 19. sezona državnega prvenstva v košarki 3x3, ki tudi uradno velja za najstarejše državno prvenstvo v tej panogi. HUD BASKET turnirji so se čez leto odvijali na več ravneh – »lokalc«, »regionalc« in sedaj je na vrsti »državc«. Skupaj s Košarkarsko zvezo Slovenije so v Košarkarski klub Leone Ajdovščina prevzeli vso organizacijo in obljubljajo odličen turnir, vreden ogleda. So namreč klub z dolgoletno tradicijo in z nekaterimi člani, ki so utirali pot slovenske košarke proti samemu evropskemu vrhu. Organizatorji pričakujejo okrog 40 različnih ekip z vse Slovenije. Prijave so že v polnem zagonu, ekipe pa morajo svojo pristnost prijaviti najkasneje do 3. junija do 12. ure prek te spletne strani: https://3x3.kzs.si/za-igralce.

Obiskovalci so lepo vabljeni, da si prvo tekmo ogledajo že ob 10. uri dopoldne, dogajanje pa bo potekalo čez ves dan. Poskrbljeno bo tudi za družabno dogajanje. Najboljše tri ekipe v vsaki kategoriji čakajo lepe denarne nagrade, skupen nagradni sklad zajema kar 5.000 €.