Obisk iz Kočevja

datum: 01.06.2022
kategorija: Novice

Člani občinske uprave Kočevje na čelu z županom dr. Vladimirjem Prebiličem so se na torkovo jutro ustavili na obisku naše občinske uprave. Ob sprejemu župana Tadeja Beočanina so se seznanili z delovanjem naše občine, zlasti na področju gospodarstva, turizma in spodbud za mlade.

Obisk župan in uprave KočevjeV občinski sejni sobi smo gostili člane občinske uprave občine Kočevje, ki so se prišli seznanit s projekti naše občine na raznolikih področjih delovanja. Župan Tadej Beočanin je podrobneje predstavil smernice razvoja na gospodarskem področju, kjer že nekaj časa blestimo, o čemer pričajo tudi vzpodbudni kazalniki: ajdovsko gospodarstvo je na Severnem Primorskem tako rekoč paradni konj. Na željo gostov je vodja oddelka za gospodarstvo in razvojne zadeve Janez Furlan predstavil še projekte LAS, vezane na črpanje evropskih sredstev, s poudarkom na prenovi mestne tržnice, vzpostavitvi kolesarske verige, prenovi Rustjeve hiše v Prostor pekarskih in mlinarskih doživetij in drugih projektov ter napovedal projekt medgeneracijskega prenosa znanja, ki ga načrtujemo z Občino Vipava. Gostom sta bila zanimiva tudi dva projekta, vezana na mlade, in sicer Mladost na burji ter projekt Garaža, ki spodbuja mlade inovatorje in aktivno participacijo mladih. Izmenjava dobrih praks je vzpodbudna za dobro nadaljnje sodelovanje med občinami. Prav od Občine Kočevje smo namreč pred leti povzeli projekt počitniškega dela, s katerim mladim omogočamo delo v občinskih javnih zavodih.

 

Gostje so svojo pot nadaljevali z ogledom Benetk, na kulinarično razvajanje pa so se vrnili v Vipavsko dolino, ki prav v tem tednu gosti festival kulinaričnih dobrot: Okuse Vipavske.