Na razvajanje brbončic na Okuse Vipavske

datum: 28.05.2022
kategorija: Novice

Najbolj okusen mesec v letu in najbolj priljubljeni festival vina in kulinarike v Vipavski dolini se po dveh letih vračata. V maju že lahko okušate pestro ponudbo kuharskih mojstrov iz gostilen širom Vipavske doline. Vrhunec kulinaričnega razvajanja pa bo festival Okusi Vipavske na Dvorcu Zemono v nedeljo, 5. junija.

okusiVse od petka, 6. maja, je moč doživeti in okušati izjemno pestro ponudbo letošnjega Kulinaričnega meseca. Že več let se v tem mesecu sodelujoči gostinci preizkušajo v originalnosti vipavske kuhinje, ki v ospredje postavlja lokalne sestavine, tradicijo, a hkrati tudi inovativnost, ki je zavita v sodobne kulinarične trende in izzive. Kuharski mojstri so za najbolj okusen mesec v letu pripravili enega oziroma dva menija, katerih cene so primerne za vsak žep, saj se gibljejo med 8,5 do 100 evrov. Pestro paleto ponudnikov, vključno z njihovimi meniji, najdete na spletišču Okusi Vipavske. Mesec kulinaričnih dobrot in presežkov tukajšnjih gostincev pa bo vrhunec dosegel  s festivalom Okusi Vipavske, ki se bo 5. junija odvil v čudovitem ambientu Dvorca Zemono. Več kot 40 vinarjev bo gostom ponudilo več kot 150 različnih, a brez dvoma odličnih vipavskih vin, piko na i pa bo dodal chef Tomaž Kavčič z ekipo Gostilne Pri Lojzetu, ki bo poskrbel za slastne festivalske jedi.

 

okusiOrganizatorji med drugim navajajo: »Prepričani smo, da vas bodo naši gostinci znali razvajati brbončice tudi najbolj zahtevnih jedcev. Poskrbeli bomo tudi za ljubitelje sladoleda, izpod rok prekaljenih slaščičarskih mojstrov, ki so že v minulih letih dali krila svoji domišljiji in s svojo ustvarjalnostjo navdušili tudi ljubitelje nekoliko drugačnih in izvirnih okusov,« še napovedujejo organizatorji in dodajajo, da bodo dogodek podaljšati še do ponedeljka, 6. junija, ko bo festival namenjen poslovnemu dogodku in bo zato zaprl vrata za širšo javnost, v goste pa prihaja tudi Tracy, letošnja  zmagovalka resničnostnega šova Master chef Italija.

Nakup vstopnic je možen prek Eventima, do konca meseca so vstopnice na voljo po znižani ceni, 55 evrov na osebo – podrobnosti o dogodku na Facebook strani Okusi Vipavske. 

 okusi