Okrnjeno dogajanje na Ajdovščini v maju

datum: 27.05.2022
kategorija: Novice

Ta vikend smo napovedali pestro dogajanje na ajdovskem placu, ki pa so ga bili primorani organizatorji zaradi napovedane slabe vremenske napovedi in močne burje odpovedati oziroma prilagoditi. Nekateri dogodki v sklopu Ajdovščine v maju se selijo na druge lokacije, Pašta fešta pa je v celoti odpovedana.

Potem ko nas je maj skozi ves mesec razveseljeval z lepim in nadpovprečno toplim, poletnim vremenom, je zadnji vikend vremenska napoved neugodna. Zaradi napovedanega slabega vremena so organizatorji Pašte fešte v celoti odpovedali dogodek, ki bi sicer potekal na Lavričevem trgu. Zaradi izjemnega zanimanja na sporedu sicer ostaja tekmovanje Mlinochef s pričetkom ob 12. uri, a se seli na lokacijo Bara Hiša mladih v Palah. Dvoboj bo moč spremljati tudi na daljavo prek Facebook strani podjetja Mlinotest.

Tudi Ajdovščina v maju bo zlasti zaradi močne burje, ki je napovedana v soboto in nedeljo, potekala po spremenjenem programu – spreminjajo se lokacije dogodkov. Dogajanje bo v petek potekalo po načrtovani napovedi, Rimljani z rimskimi igrami pa na žalost odpadejo. Koncert Alo Stari in Odprava zelenega zmaja se prestavlja v Hišo mladih. Brezplačno karto si lahko rezervirate tukaj.

Otvoritev razstave Jure in mumija bo potekala po prvotnem planu v Lični Hiši, dokumentarna predstava Babice tudi ostaja na isti lokaciji –  v Dvorani Prve slovenske vlade. Koncert Pihalnega orkestra Burja Ajdovščina bo v nedeljo ob 16. uri v Dvorani prve slovenske vlade, več o dogajanju in spremembah je dostopnih na Facebook strani organizatorjev Ajdovščine v maju. 

Vremenu navkljub naj bo vikend lep in spodbuden!