Zadoneli bodo ubrani moški glasovi

datum: 19.05.2022
kategorija: Novice

Konec tedna bodo po Vipavski dolini ubrano zadoneli moški pevski glasovi – 8. mednarodni Festival moškega petja 2022 prinaša dva vrhunska zborovska koncerta, v petek, 20. maja zvečer v cerkvi v Logu pri Vipavi, v soboto ob 20. uri pa bo koncert štirih zborov potekal na grajskem dvorišču v Vipavskem Križu.

Moški pevski Zbor Srečko Kosovel iz Ajdovščine vabi na koncerta v sklopu 8. festivala moškega petja. Prvi koncert bo v petek, 20. maja ob 20.00, v cerkvi Marije Tolažnice žalostih v Logu pri Vipavi. Poleg gostiteljev bo nastopil še Zbor Slovenske filharmonije - moški zbor.

Drugi koncert bo v soboto, 21. maja, na grajskem dvorišču v Vipavskem Križu, prav tako ob 20.00. Na sobotnem koncertu bodo poleg gostiteljev nastopili še oktet Simon Gregorčič, vokalna skupina AD hoc iz Celja ter Mladinski pevski zbor OŠ Danila Lokarja iz Ajdovščine.
V soboto se festivalsko dogajanje sicer začne že ob 17.00 z delavnico vokalne tehnike, ki jo bo vodila Martina Burger.

Pevci vabljeni na delavnico, ljubitelji petja pa na koncertna dogodka, vstop je prost. Oba koncerta pa bo mogoče spremljati tudi prek socialnega spletnega omrežja Facebook.