Štiri desetletja ajdovske muzike na Koncertu generacij

datum: 18.05.2022
kategorija: Novice

Prav na današnji dan leta 2013 se je v Ajdovščini zgodila tretja edicija Koncerta generacij: 9 ur rokenrola, 19 bendov, koncert je prvič potekal pod šotorom in je bil prvič tudi v celoti posnet. Tudi na letošnjem Koncertu generacij, 1. in 2. julija na Lavričevem trgu, se napovedujejo presežki. Rezervirajte termin!

Buda je leta 2013 skozi objektiv ujel vzdušje pod odrom.<br />
<br />
30. marca leta 1990 se je na ajdovskih Policah odvil prvi Koncert generacij. Zvezde večera so bili Pietrosi, ob njih pa so nastopili še Embrio, Abadon, Tabasco, Konvoj, Mr. Jack in TNT. Prva ponovitev se je prav tam zgodila čez 10 let, aprila leta 2000, program je takrat povezovala danes poslanka v DZ Eva Irgl, koncert pa smo si zapomnili tudi po anekdoti – prekinila ga je policija, ki je ukrepala zaradi prijave, ta pa je prišla iz diskota iz Velikih Žabelj, kjer je plesišče samevalo … Bendi so se ponovno zbrali šele po 13 letih, prav na današnji dan leta 2013. Kar devet ur rokenrola so publiki vseh generacij ponudili Selfmade, Strelovod, Climax, Sabalmoza, Antioksidanti, Nočne ptice, The Jokers, Ad Hoc, TNT, Mr. Jack, Elabanda, Sheiki, Abadon, Pietrosi, BBBB, Skalp, Real Live Version, Harry in Elvis Jackson.

30. marca leta 1990 se je na ajdovskih Policah odvil prvi Koncert generacij. Zvezde večera so bili Pietrosi. Ajdovske glasbene zasedbe različnih generacij te dni vadijo 'za vse soude' in se pripravljajo na letošnjo edicijo koncerta, ki bo 1. in 2. julija na Lavričevem trgu. Tradicionalno bo vstop prost. Prvič bo torej Koncert generacij potekal dva večera, prvič v središču mesta, na Lavričevem trgu. Na petkov večer bodo nastopili: Zasvoj, Migrena, Get lost, Klimax, Elabanta, Mart, Harry, Runjoe, Elvis Jackson, Skalp, Antioksidanti, ZZ top cover band, za šov program pa bo poskrbela zasedba D'pas Maters bend. Soboto pa nas bodo razmigali: Superhuman goats, Sabalmoza, Year of the rookie, Šeiki, TNT, Mr. Jack, Nočne ptice, Polona Furlan & Jokers, Abadon, Pietrosi, BBBB, Jet Black Diamond in Pelhan. Dobre muzike torej ne bo manjkalo, pa tudi dobrega vina ne – letošnji Koncert generacij bo namreč pospremila bogata degustacija vipavskih vin v organizaciji Zavoda za turizem Vipavski Križ. Vinarji bodo s pokušinami pričeli že uro pred začetkom koncertov, ki se bosta pričela ob 19. uri, ter bodo na prizorišču do teme, potem pa se bomo v celoti prepuščali glasbi.

koncertNašteli smo vam več kot dovolj razlogov, da si 1. in 2. julij rezervirate za obisk Koncerta generacij. Zagotovo imate tudi vi znanca, prijatelja, sina, vnuka ali pa nonota, ki igra v enem od ajdovskih bendov, tako se bomo ponovno zbrale vse generacije – na odru in pod odrom – na koncertu, ki ga ajdovski bendi prirejajo za Ajdovke in Ajdovce.