V nabiralnike prihaja revija Peti maj

datum: 08.05.2022
kategorija: Novice

Ob petomajskem slavju je izšla tudi revija Peti maj, ki je tokrat posvečena občinskim nagrajencem in vsem tistim ljubiteljskim raziskovalcem, ki so prispevali k ohranitvi naše naravne in kulturne dediščine. Med njimi je posebno mesto našel Stanislav Bačar – prav letos namreč mineva 10 let od njegove smrti. Revija bo v nabiralnikih od ponedeljka dalje.

Osrednja tematika devete številke revije Peti maj nosi naslov – Na krilih bogate dediščine v brezmejno prihodnost. Revija prepleta vsebino občinskega praznovanja, predstavlja letošnje občinske nagrajence in z županovim govorom zaokroža letošnje sporočilo ob petomajskem slavju, da Ajdovščina dosega izjemen razcvet, utemeljen na tradiciji, s pogledom v zvedavo prihodnost.  »Bil je čas«, je v svojem sestavku nekoč zapisal Stanislav Bačar. Res je bil čas, ko so pred več stoletji v Vipavski dolini ropotali mlini in žvižgale žage in tlakovali pot razvoju bogate industrijske dediščine. »Kolikor le moremo, varujemo svojo naravno in kulturno dediščino, na katero smo zelo ponosni. Gotovo je v nas še danes dovolj duha inženirjev, inovatorjev, iskalcev novih možnosti,« je napovedal Bačar, ki je v času svoje kariere nosil pomembne odgovornosti, ki so bistveno obogatile življenje te doline in nam zapustil zgodovinsko bogastvo za prihodnost.

Več o vsebini revije je dostopnega na tej povezavi, v živo pa jo bo moč prelistati od ponedeljka dalje, ko prihaja v nabiralnike ajdovskih gospodinjstev. Prijetno branje želimo!