DOS v četrtek v Ajdovščini

datum: 26.04.2022
kategorija: Novice

Med 27. aprilom in 1. majem se bo odvil največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek Dobrodelno okoli Slovenije – 'Pot za srečo otrok'. Za dober namen bo kolesaril Dami Zupi. Kolesarska karavana se bo v četrtek ob 13. uri ustavila tudi na Lavričevem trgu v Ajdovščini.

Projekt kolesarjenja Dobrodelno okoli Slovenije je bil prvič uspešno izpeljan leta 2020, odvija se med 27. aprilom in 1. majem. V letošnjem letu se s projektom zbira sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih skupin, koordinator projekta je Slovenska karitas.

Dami Zupi bo letos v družbi kolesarskih prijateljev prevozil nekaj več kot 1.225 kilometrov. Trasa je razdeljena na 5 etap, kolesarjenje pa se prične v sredo, 27. oktobra. 2. etapa v četrtek bo prečkala tudi našo občino. Kolesarsko karavano z Zupijem na čelu pričakujemo okoli 13. ure na Lavričevem trgu v Ajdovščini.

Več informacij o DOS poiščite na njihovem uradnem spletišču, kjer lahko v živo spremljate dobrodelno kolesarsko karavano na poti po Sloveniji in se ji virtualno tudi pridružite.