Jubilejno županovo priznanje za pilonovce

datum: 22.04.2022
kategorija: Novice

Srednja šola Veno Pilon je lansko leto obeležila 70. obletnico delovanja. Na šoli so praznovanje obeležili z več spremljajočimi dogodki in okroglimi mizami, na katerih so se predstavili nekdanji dijakinje in dijaki. Na sinočnji zadnji okrogli mizi z naslovom 'Iskalci razvoja, nosilci prihodnosti' jim je župan ob pomembnem jubileju izročil županovo jubilejno priznanje.

Ob 70-letnici šole so na Srednji šoli Veno Pilon praznovanje pomembne obletnice obeležili s štirimi okroglimi okrogla mizamizami. Gostili so nekdanje pilonovce, ki skozi različna področja delovanja blestijo na področju medicine, športa, kulture, znanosti in gospodarstva. Na srečanjih so pripovedali o spominih na svoja srednješolska leta in o pomenu vrednot, ki jim jih je privzgojila šola. Sinoči se je odvila še zadnja okrogla miza, na kateri so 'nosilci razvoja in iskalci prihodnosti' spregovorili o svojih uspehih in predstavili svojo karierno pot. Na okrogli mizi, ki sta jo povezovali profesorici Melita Lemut Bajec in Sonja Marušič, so sodelovali: Boštjan Jerončič, direktor podjetja Leone, dr. Aleksander Šinigoj, ustanovitelj Mastermind akademije, dr. Aleš Štrancar, direktor Bia Separations, dr. Tine Tomažič, tehnični direktor družbe Pipistrel in dr. Urška Jelerčič, raziskovalka na področju strojnega učenjan in umetne inteligence v Izraelu.

Zbrane je ob zaključni slovesnosti praznovanja 70. obletnice nagovoril tudi župan Tadej Beočanin in šoli izročil jubilejno županovo priznanje. Ob tem je poudaril, da je srednja šola za sam kraj izjemnega pomena, iz nje izhajajo uspešni posamezniki, ki bogatijo našo skupnost in v svet ponašajo plemenite vrednote. »Ob pomembnem jubileju, ki ste ga danes zaokrožili s četrto okroglo mizo z naslovom 'Nosilci razvoja, iskalci priložnosti', se vam zahvaljujem za uspešnost in prvovrstnost, ki so jo z nadgrajevanjem programov tekom vseh teh let že dosegli. Uspešno in vedoželjno delo vam želim tudi v prihodnje,« je še izpostavil župan.