Nov parkirni režim pred občinsko stavbo

datum: 21.04.2022
kategorija: Novice

Pred stavbo Občine Ajdovščina na Cesti 5. maja 6a se spreminja parkirni režim – pred vhodom se ohranja parkiranje za invalide in za občinska vozila. Obiskovalci občine in drugih uradov pa bodo odslej lahko svoja vozila puščali le na urejenem parkirišču za stavbo.

Promet pred občinsko hišo je precej gost. Sem prihajajo stranke in obiskovalci Občine Ajdovščina ter drugih uradov v bližini. V zadnjem obdobju pa je promet povečan tudi zaradi obeh bližnjih šol. V času prihoda in odhoda otrok v Glasbeno šolo Vinka Vodopivca in Waldorfsko osnovno šolo na dvorišču pred občinsko hišo nastajajo prometni zamaški. Zelo nevarna je tudi vzvratna vožnja na cestišče, ki je bilo zaradi diagonalno zarisanih parkirnih mest zelo ozko, ali obračanje vozila na tem območju. Hkrati pa je prav ulica Cesta 5. maja tudi šolska pot in privlačna sprehajalna točka za občanke in občane. Varnost najranljivejših udeležencev v prometu je torej bistveni razlog za spremembo parkirnega režima. Po novem pred občinsko hišo ostaja le možnost parkiranja za invalide ter dve bočni parkirišči, ki pa sta rezervirani za službena vozila Občine Ajdovščina. Ostali obiskovalci Občine in drugih uradov pa imate na voljo veliko parkirišče za občinsko stavbo.

 

Ob tem ponovno naprošamo starše, ki svoje otroke na poti v glasbeno ali osnovno šolo odlagate pred občinsko stavbo, da to raje storite na enem od urejenih parkirišč za šolami. Neposredno za glasbeno šolo je veliko makadamsko parkirišče, na drugi strani ulice pa je vzporedno ob njem urejeno še nekoliko manjše asfaltirano parkirišče. Iz teh dveh parkirišč bodo vaši otroci imeli še krajšo, predvsem pa bistveno bolj varno pot do šol, varnejši bodo tudi drugi pešci, vi pa boste laže in hitreje manevrirali z avtomobilom.