Ajdovščina gostiteljica predsedstva SOS

datum: 20.04.2022
kategorija: Novice

V Ljudski univerzi Ajdovščina je potekala seja predsedstva Skupnosti občin Slovenije, ki je bila posvečena tematiki gospodarskih javnih služb varnega okolja. Seji je prisostvoval ter uvodoma nagovoril zbrane tudi župan Tadej Beočanin.

Županje in župani slovenskih občin so obiskali Ajdovščino, ki je gostila 19. sejo predsedstva Skupnosti občin Slovenije. Skupaj s sogovorniki z Ministrstva za okolje in prostor ter predstavnikom inštituta Lex Localis so razpravljali o novostih, ki jih prinaša Zakon o gospodarskih javnih službah varstva okolja. Osrednja tema 19. seje predsedstva Skupnosti občin Slovenije je bila posvečena tematiki gospodarskih javnih služb varstva okolja. Predlog zakona se trenutno nahaja v javni razpravi in prinaša veliko sprememb za lokalne skupnosti, predvsem na področju organizacijskih oblik obveznih gospodarskih javnih služb.

Skupnost občin Slovenije je na seji predstavila še zaključene aktivnosti projektnega sodelovanja z iraško provinco Basra v okviru projekta »Peer-to-Peer cooperation«, ki se izvaja preko programov Združenih narodov. Prav tako so bile predstavljene aktualne aktivnosti Skupnosti občin Slovenije in dokumenti, potrebni za sklic redne seje skupščine SOS, ki bo letos jubilejna.