S svetniki o namakalnem sistemu

datum: 14.01.2022
kategorija: Novice

Zainteresiranim svetnikom je bil projekt namakanja predstavljen že po redni seji lani septembra, na tokratnem srečanju pa so govorili o že začetih in načrtovanih aktivnostih. Za enega obsežnejših in pomembnih projektov za Vipavsko dolino – vzpostavitev namakalnega sistema – je potrebno enotno in ciljno naravnano delovanje.

Župan Tadej Beočanin je skupaj z vodjo oddelka za gospodarstvo in razvojne zadeve Janezom Furlanom svetnikom podrobneje predstavil začrtan cilj vzpostavitve namakalnega sistema. Celovito je bil predstavljen program, predvidena časovnica ter doslej opravljeno delo. Trenutno pospešeno potekajo informativni pogovori z lastniki kmetijskih zemljišč. Zlasti interes kmetovalcev in enotno delovanje sta potrebna za uspeh projekta, ki je nujen za ohranjanje in razvoj kmetijstva ter bo nedvomno prinesel mnogo prednosti na področju pridelave izdelkov. Svetniki so vzpostavitvi namakanja naklonjeni, gre za edinstveno priložnost tako za kmetijstvo kot za samooskrbo, so si bili enotni na srečanju.

Občina Ajdovščina je za namen dobrega informiranja o projektu vzpostavitve namakalnega sistema iz zajetja Vogršček vzpostavila telefonsko številko, na katero sodelavki uprave odgovarjata od ponedeljka do petka v delovnem času, na voljo pa je tudi e-naslov, kamor lahko zainteresirani pošljejo vprašanja.