Poslovanje Občine še vedno omejeno

datum: 30.11.2021
kategorija: Novice

Vložišče Občine Ajdovščina

Epidemija še vedno vpliva na poslovanje tudi naše Občine. Zaradi preprečevanja širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 še naprej poslujemo prilagojeno. V naše prostore je moč vstopati ob izpolnjevanje pogoja PCT in z nadeto zaščitno masko. Če je le mogoče, stranke naprošamo za komunikacijo na daljavo.

Občina Ajdovščina Uporabnike storitev Občine Ajdovščina pozivamo, da se v čim večji meri poslužujejo komuniciranja na daljavo: prek telefona, elektronske ali navadne pošte. V času uradnih ur (ponedeljek, sreda, petek):

- lahko pokličete v vložišče Občine, 05 36 59 110, oziroma na druge številke posameznih oddelkov (www.ajdovscina.si, zavihek Uprava);

- pošljete elektronsko sporočilo na uraden e-naslov obcina@ajdovscina.si;

- ali pošljete vlogo po navadni pošti na naslov Občina Ajdovščina, Cesta 5. maja 6a.

Za sestanke je potreben predhodni telefonski dogovor, veliko sestankov je mogoče varno opraviti tudi na daljavo, prek spletnih aplikacij (zoom, m-teams …).

Po novem lahko vloge v upravnih postopkih po elektronski poti lahko vložite tudi brez kvalificiranega elektronskega podpisa. Takšna vloga bo zagotovo obravnavana, v primeru dvoma pa se istovetnost ugotavlja z eno od uradno dodeljenih kvalifikacijskih številk (EMŠO ali davčna …), zahteva pa se lahko tudi formalna potrditev pristnosti. Iz ustnih obravnav se lahko izključi zainteresirano javnost, začasno je omejena tudi možnost pregledovanja dokumentov upravnih zadev v prostorih občine, če je stranki mogoče poslati kopijo dokumentov zadeve po navadni ali e-pošti.

Začasno sta omogočena elektronsko vročanje vlog v upravnem postopku v elektronski predal, ki ni varen elektronski predal, ter podaljšanje materialnih rokov, če zavezanec materialnih obveznosti ne more izpolniti iz upravičenega razloga. Podaljša pa se lahko tudi rok za izdajo ali vročitev odločbe.

Če pa imate opravek, ki ga ne morete urediti na daljavo, je ob vstopu v občinsko hišo potrebno izpolnjevati pogoj PCT, razkuževanje rok, vzdrževanje medsebojne razdalje in uporaba zaščitne maske.