V Lavričevi knjižnici odpovedani javni dogodki

datum: 29.11.2021
kategorija: Koronavirus

Epidemiološke razmere so nepredvidljive, število okužb še narašča. Iz Lavričeve knjižnice sporočajo, da zaradi neugodnih razmer vse načrtovane javne prireditve do konca leta odpovedujejo. Prestavljen je tudi zaključni dogodek projekta Primorci beremo, ki je bil napovedan za torek, 30. novembra.

V Lavričevi knjižnici Ajdovščina so se odločili, da do konca decembra 2021 zaradi slabih epidemioloških razmer odpovedo vse napovedane javne dogodke, na katerih bi se lahko zbralo večje število udeležencev. Knjižnica prestavlja na spomladanski čas tudi zaključni dogodek projekta Primorci beremo 2021, ki je bil napovedan za torek, 30. novembra. Vsi udeleženi, ki so prebrali vsaj pet proznih del in eno pesniško zbirko z obstoječega seznama, bodo tako kot vsako leto prejeli priznanje in knjižno nagrado. Bralci Lavričeve knjižnice in njenih enot so se z branjem tako kot pretekla leta zelo izkazali. V Ajdovščini,  Vipavi, Podnanosu, na Potujoči knjižnici in v Dobravljah so skupaj prebrali 1335 knjig, število sodelujočih pa se je od lanskega leta celo povzpelo, saj se je bralne akcije udeležilo kar 163 bralcev. 

 Tudi letos so bili primorani zaključni dogodek prestaviti – izpeljali ga bodospomladi 2022. Gostja bo Ana Maraž, avtorica ilustracij pesniške zbirke Miroslava Košute Božaj veter: pesmi za mlade. Ana Maraž je uveljavljena in večkrat nagrajena ilustratorka, polje njenega ustvarjanja pa sta tudi slikarstvo in oblikovanje. Udeleženci projekta pa lahko priznanje in knjižno nagrado prevzamejo že prej, od 1. decembra v vseh enotah Lavričeve knjižnice. Čestitamo vsem predanim bralkam in bralcem!