Sneg pobelil Goro

datum: 29.11.2021
kategorija: Novice

V noči po adventni nedelji si je Čaven nataknil debelo kučmo. Sneg je pobelil večji del Slovenije. Previdno na pot, če se odpravljate izven Vipavske doline, razmere na cestah so zimske!

Zima na Gori Goro je ponoči pobelil sneg, zapadlo ga je dobrih 20 cm. Sneženje je v poznih večernih urah zajelo večji del Gore, snežilo je vse do jutra, medtem ko je v dolini deževalo. Plužne službe so bile že zgodaj zjutraj na delu in očitno dobro opravile svoje delo. Težav na cestah za sedaj ni, so pa razmere zimske, zato previdno na pot!

Zimsko službo na Gori opravlja več kot 10 pogodbenikov, domačinov. Material za posipanje – sol in pesek – imajo pripravljen doma in ga je za sedaj dovolj. Tudi na sedežu Komunalne službe v Ajdovščini imajo dovolj zalog posipnega materiala, ki jih bodo po potrebi še dopolnjevali. Nocoj pa bodo tovornjaki s soljo zaokrožili po osojnih cestah, saj se zna zaradi nizkih temperatur zgoditi poledica.

Zima se je torej zares začela tudi na Vipavskem. Previdno, če morate z avtomobilom na pot. Vremenoslovci napovedujejo, da bo sneženje danes do popoldneva povsod ponehalo, zjasnilo se bo. Jutri naj bi bilo sončno, v sredo pa bodo nebo ponovno zagrnili oblaki.