V Ajdovščini bo pasji park

datum: 26.11.2021
kategorija: Novice

Nasproti vrtca Ob Hublju v Ajdovščini bo zrasel pasji park. Gradbeno dovoljenje je pridobljeno, trenutno je naložba v fazi zbiranja ponudb izvajalcev, z deli se bo pričelo že v letošnjem letu, park pa bo odprt spomladi prihodnje leto.

Na travniku nasproti hubeljskega vrtca bo urejen pasji park. Namenjen bo prostemu gibanju psov, saj morajo izven parka lastniki imeti svoje pasje prijatelje na povodcih. Park bo ograjen ter opremljen s pasjimi igrali, koši pasji parkza smeti in iztrebke ter klopmi za obiskovalce. Glavni vhod v park bo tlakovan, umeščen bo nasproti vhoda na dvorišče vrtca, ob obstoječi tlakovani ploščadi s klopmi, ki se jo bo v celoti ohranilo. Na vzhodni strani bo servisni vhod, namenjen uvozu za potrebe vzdrževanja. Ograja parka bo vizualno – barvno in po višini – skladna z ograjo vrtca. Oprema znotraj njega bo izdelana iz naravnih materialov. Igra je za pse nadvse pomembna, v novem parku bodo tako nameščena različna igrala: most – od tal dvignjena ozka površina s klančinama na obeh straneh, slalomski količki, plezalna ovira, tunel pod grbino, stene za preskakovanje, pa tudi lesena miza za počitek psov. Za prosto gibanje po parku, torej brez nagobčnika in povodca, bodo morali biti psi socializirani. Lastniki in drugi obiskovalci parka pa bodo morali spoštovati še nekatera druga pravila – predvsem bodo sami poskrbeli za red in čistočo.

Gradbeno dovoljenje je pridobljeno, trenutno se zbirajo ponudbe izvajalcev – ocenjena vrednost ureditve je 10.000 evrov. Park bo urejen spomladi prihodnje leto, skrb zanj pa bo prevzela Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina.