V pričakovanju prenove tržnice Ajdovščina

datum: 23.11.2021
kategorija: Novice

Mesec november s svojim vremenom ponudnikom lokalnih pridelkov in prehrambnih izdelkov podeželja Vipavske doline na tržnici Ajdovščina ni bil ravno naklonjen. Tako ponudniki kot obiskovalci si čim prej želijo prenove tržnice, ki bi nudila varno zavetje. Tokratno srečanje za prenovo mestne tržnice, ki je bilo načrtovano danes, je sicer odpovedano, aktivnosti pa nemoteno potekajo.

Ponudniki lokalnih dobrot so bili zopet pred izzivom, kako kljub slabemu vremenu kupce pritegniti v staro mestno jedro in zagotoviti privlačno urejene stojnice, čeprav jih je s svojimi močnimi sunki obdelovala burja. Lokalni pridelovalci zato že nestrpno pričakujejo pričetek ureditve notranje tržnice, ki bo tako ponudnikom kot kupcem nudila zavetje. Nova tržnica bo nudila prostor za 6 prodajnih mest in omogočila prodajo raznovrstnega blaga. Tržnica bo razmejena na tri sklope: v enem delu bo možna prodaja hlajenega blaga, drugi del tržnice bo prilagojen prodaji sadja in zelenjave, tretji pa prodaji suhe ponudbe, kot so čebelarski izdelki, izdelki iz zelišč, sadni, žitni in pekovski izdelki, vino in drugi izdelki. Pred skorajšnjo objavo javnega naročila za izvedbo gradbeno-obrtniških del in nabavo opreme za ureditev notranje tržnice na Občini Ajdovščina tako potekajo še zadnje uskladitve.  Dela bodo predvidoma pričela v januarju in se zaključila aprila prihodnje leto.

Zanimanje za prodajo na notranji tržnici so poleg obstoječih ponudnikov izrazili tudi novi ponudniki, ki doslej še niso prihajali na tržnico Ajdovščina.  Trenutno jih je skupaj prek 20, večina se udeležuje tudi mesečnih srečanj za razvoj mestne tržnice. Srečanje, ki je bilo predvideno za 23. 11., bo zaradi trenutnih epidemioloških razmer prestavljeno na začetek prihodnjega leta.

Za dodatne informacije lahko kontaktirate koordinatorico projekta prenove mestne tržnice – Natašo Peloz na elektronski naslov: trznica@ajdovscina.si ali na telefonsko številko 05 365 91 07.

logotip