Tradicionalni slovenski zajtrk - dober tek!

datum: 19.11.2021
kategorija: Novice

Danes je dan za tradicionalni slovenski zajtrk, obeležujemo namreč dan slovenske hrane, ki naj bi spodbujal zdrav način prehranjevanja. Današnji šolski zajtrk je sestavljen iz meda, mleka, kruha, masla in sadja. Dober tek!

Že enajsto leto zapored obeležujemo dan slovenske hrane, letos pa je za povrh še mednarodno leto sadja in zelenjave. Na ta način želimo spodbuditi lokalno pridelano hrano. Pobuda letošnjega leta je tako usmerjena v vključevanje domačega sezonskega sadja in zelenjave ob ostalih živilih na domače mize tekom celega leta.

Na Vipavskem pa je skozi vse leto na voljo spletna Tržnica na borjaču, ki nudi raznolik nabor sadja, zelenjave in okusnih domačih izdelkov. Tržnica na borjaču omogoča nakup sveže, lokalno pridelane hrane neposredno od domačih pridelovalcev. Zagotavlja enostaven, hiter in zanesljiv nakup zdrave hrane znanega izvora in s tem podpira lokalno pridelavo.

Privoščite si danes en dober domač zajtrk. Šolarji vedo, kaj vsebuje – maslo in med na kruhu, poleg pa kozarec mleka in jabolko. Dober tek!